©MN Press
©MN Press

Iz Lajkovca u Rio de Žaneiro: Uzelac prelazi u Fluminense

Vreme čitanja: 1min | pon. 08.05.23. | 17:08

Brazilski klub navodno obezbedio potpis dosadašnjeg primača Železničara

Najperspektivnija srpska odbojkašica Aleksandara Uzelac (19) uskoro bi mogla da promeni sredinu i iz Lajkovca ode put Rio de Žaneira. Specijalizovani italijanski portal Volleynews piše da je brazilski klub obezbedio potpis Srpkinje, koja proteklih godina beleži ogroman uspon.

Aleksandara igra na poziciji primača. Ponikla je u zrenjaninskom klubu Bagljaš 023, a od sezone 2020/2021. član je Železničara iz Lajkovca. Prošle jeseni je bila proglašena za najboljeg primača Evropskog prvenstva za juniorke, a nedavno se našla i na širem spisku Đovanija Gvidetija za predstojeću Ligu nacija.

Izabrane vesti

Da je već sada prevazišla domaću Superligu, potvrđuje i činjenica da je u nedavno završenoj sezoni bila najbolji poenter i najbolji server domaćeg šampionata.

Fluminense je nedavno završeno brazilsko prvenstvo okončao u četvrtfinalu plej-ofa, gde je eliminisan od ekipe Sesk, takođe iz Rio de Žaneira. Nema sumnje da će odlazak u Brazil predstavljati veliki izazov za Uzelac, s obzirom na kvalitet i fizičke predispozicije tamošnjih igračica.


tagovi

Aleksandra UzelacOK Fluminense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara