Radomir Drašović (©Starsport)
Radomir Drašović (©Starsport)

Iz Novog Beograda poručuju: Bolji smo od Partizana, kvalitet je na našoj strani

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.01.22. | 14:32

Na „11. aprilu“ veruju da mogu do četvrtog ovosezonskog trijumfa nad crno-belima

Poslao je Partizan u izvidnicu Milana Aleksića i Stefana Mitrovića na meč 8. kola Lige šampiona između Novog Beograda i Barselonete, i imali su proslavljeni srpski reprezentativci šta i da vide. Novi Beograd je ostvario prvu pobedu u Ligi šampiona protiv tima koji pretenduje na evropsku titulu, na bazenu „11. april“ potopljena je Barseloneta.

Debitovao je Dejan Jovović na klupi Novobeograđana pobedom, zauzeo je dobar kurs, ali mu tek predstoji period rada sa ekipom na ispravljanju grešaka i uklanjanju mana, koje su golim okom bile vidljive i u duelu sa španskim šampionom. Već u subotu vaterpoliste Novog Beograda očekuje novi derbi meč, pošto se od 19.45 sastaju sa Partizanom u Superligi Srbije.

Izabrane vesti

Tri puta su ove sezone sedmostruki evropski šampion i Novi Beograd delili megdan i svaki put iz tih okršaja su Dušan Mandić, Nikola Jakšić i saigrači izlazili kao pobednici. Prošao je Novi Beograd – ili bolje rečeno prolazi – kroz težak period, ali optimizma ne manjka u Jovovićevom sastavu.

Predstoji nam duel sa Partizanom koji je sada potpuno drugačija ekipa od one sa kojom smo igrali na početku sezone. Nedavno smo sa njima igrali i meč u Kupu Srbije, koji smo takođe dobili i koji je po mojoj proceni bio dobro odigran. Nadam se da ćemo i ovog puta uspeti da ponovimo tu vrstu agresivnosti i energije koju smo imali na toj utakmici”, rekao je u uvodnom izlaganju Dejan Jovović, trener Novog Beograda, i potom dodao:

Ono što je mnogo bitnije za nas je da budemo maksimalno fokusirani i disciplinovani celu utakmicu i da sprovodimo u delo sve ono što budemo dogovorili na sastanku”.

Partizan je u fokusu, ali iskoristio j priliku Jovović da se još jednom osvrne na jučerašnji trijumf nad Barselonetom u Ligi šampiona.

Veoma sam zadovoljan, prvenstveno rezultatom, a naročito početkom utakmice. Poveli smo 5:0, ali protivnik je uspeo da se vrati. Međutim, ono što je veoma bitno je da smo uspeli da amortizujemo taj povratak Barselonete. U dva navrata smo uspeli da zaustavimo njihov nalet i da nađemo mentalnu snagu da se iz toga izvučemo i na kraju trijumfujemo”, zaključio je Jovović.

Radomir Drašović (©Starsport)Radomir Drašović (©Starsport)

U subotu će se u bazenu naći sedmorica olimpijskih šampiona – petorica će nositi kapicu Novog Beograda, dvojica Partizanovu. A, Radomir Drašović nema dilemu ko je kvalitetniji. Novi Beograd je tukao crno-bele na tri fronta: u Superligi, u Jadranskoj ligi i Kupu Srbije. Spremni su u Novom Beogradu da udare i četvrtu recku.

Voleo bih i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu, da ćemo već u subotu pokazati da smo bolji od Partizana i da ćemo odigrati na vrhunskom nivou”, rekao je Drašović.

Podigla je pobeda nad Barselonetom vaterpoliste Novog Beograda. Srpski reprezentativac ubeđen je da će crno-beli još jednom pasti iako u svojim redovima poseduju nekolicinu odličnih igrača, a takođe su u odnosu na prvi deo sezone jači i za Lovre Miloša, koji je početkom januara stekao pravo nastupe i navijačima se predstavio sa pet golova na gostovanju Šapcu.

Naša prednost u tom meču trebalo bi da bude entuzijazam koji imamo posle pobede nad Barselonetom. Takođe, mislim da imamo i veći broj kvalitetnih igrača. Izuzetno cenimo tim Partizana, oni u svojim redovima imaju nekoliko vrhunskih vaterpolista, a najveća opasnost nam preti od prekaljenih reprezentativaca Aleksića i Mitrovića, a dodatnu snagu im daju Rističević i Vico, Bouven. Tu je i hrvatski reprezentativac Miloš, koji nije igrao u prvom delu sezone. Znamo šta nas očekuje, koje su im prednosti i mane i pokušaćemo to da iskoristimo na najbolji mogući način”, zaključio je Drašović.



tagovi

VK Novi BeogradVK PartizanRadomir DrašovićDejan JovovićMilan AleksićStefan Mitrovićvaterpolo Srbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara