Aleksandar Blagojević (desno), novi sportski direktor Pančevaca (©MN Press)
Aleksandar Blagojević (desno), novi sportski direktor Pančevaca (©MN Press)

Iz Partizana u Pančevo: Blagojević novi sportski direktor Dinama

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.01.24. | 16:41

Četvrtoplasirani tim Super rukometne lige jači za iskusnog sportskog radnika, saznaje Mozzart Sport

Transfer iz crno-belog tabora u žuto-crni. Doskorašnji sportski direktor Partizana, Aleksandar Blagojević, od juče ima novi posao. Posle skoro više od decenije i po u Humskoj, nekadašnji reprezentativac naše zemlje je postao sportski direktor Dinama iz Pančeva, saznaje Mozzart Sport.

Blagojević, koji je u karijeri igrao za oba večita rivala, sarađivaće sa nekadašnjim saigračem iz Crvene zvezde Draganom Markovićem, koji je trener tima iz grada na Tamišu. Želja je da se Dinamo ojača na svim poljima i da igra važnu ulogu u srpskom rukometu gde je godinama u vrhu, ali i dalje bez trofeja.

Izabrane vesti

Blagojević je u prošlosti bio „alfa i omega“ Partizana, čovek koji je u Humsku dovodio mlade igrače, davao im šansu i afirmisao ih kasnije u reprezentativce. Gro sadašnje selekcije Srbije, od Lazara Kukića, Mijala Marsenića, braće Ilić, Nemanje i Vanje, Dejana Milosavljeva, Ilije Abutovića, pa do novopečenog Uroša Kojadinovića, prošlo je kroz crno-beli tabor, a dosadašnji direktor Partizana je bio najzaslužniji za njihove dovođenje i kasnije razvoj.

Posle dolaska nove uprave proteklog leta na čelu sa predsednikom Miljanom Žugićem, izgubio je uticaj, a sa prvim danima nove godine je napustio Humsku. U Partizan je pre nekoliko nedelja stigao na poziciju operativnog direktora Vlado Samardžić, koji je bio nekada sportski direktor Vojvodine.

Dinamo je juče počeo pripreme za drugi deo sezone. Posle prvog dela šampionata, Pančevci su četvrti, ali sa šansama da prestignu Partizan koji ima bod više. Žuto-crni su prošli prva dva kola u Evropi, u EHF kupu, ali je rumunski Minaur Baja Mare bio prejak.

Cilj je novi izlazak u Evropu i da se ponovi uspeh iz prošle godine, kada je igrano finale Kupa Srbije.



tagovi

RK Dinamo PančevoRK PartizanAleksandar Blagojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara