©AFP
©AFP

Izašla nova Counter-Strike 2 verzija

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.02.24. | 09:35

Biće igrana u IEM Katovice plej-ofu

Valve je danas izbacio veliki apdejt za Counter-Strike 2 koji ćemo videti na delu već u plej-of završnici IEM Katovice 2024 turnira.

Od promena u samoj mehanici igre, što je i najbitnije za esport segment kantera, do vizuelnih pobošljanja, Valve je dosta toga izmenio u najnovijoj verziji CS2.

Izabrane vesti

POGLEDAJTE KVOTE ZA ESPORTS

Najbitnija promena je smanjanje takozvanog "peeker's advantage" odnosno prednosti koju ima igrač koji vidi protivnika i pre nego što protivnik njega vidi. Pored toga došlo je do izmena i kod dimnih bombi, kao i nekoliko promena od sub-tick pucanja, do sudaranja igrača i kretanja po mapi.

Ujedno je ispravljeno i dosta stvari na svim turnirskim mapama, a sve detalje možete pronaći na linku na postu ispod.

Ono što je za ljubitelje elektronskog sporta najbitnije je da je ESL u konsultaciji sa timovima odlučio da se najnoviji apdejt koristi u plej-ofu prvog velikog CS2 turnira u novoj godini - IEM Katovice 2024.

ESL i timovi su odradili brzinske testove izmena i uporedili podatke, nakon čega je pala odluka. Prema nezvaničnim informacijama pet od šest ekipa je glasalo da se igra sa novim apdejtom, a ostaje da vidimo kako će on uticati na rasplet plej-ofa, prvenstveno na glavne favorite Team Spirit koje niko nije mogao da zaustavi tokom grupnog dela.

POGLEDAJTE KVOTE ZA ESPORTS


tagovi

Counter StrikeCounter Strike 2esport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara