Odbojkašice Holandije (©FIVB)
Odbojkašice Holandije (©FIVB)

Izgleda da će se Holanđanke poslednje ukrcati u avion za Pariz

Vreme čitanja: 1min | pet. 14.06.24. | 11:53

Kanada će sasvim izvesno ostati bez ulaznice

Kod muškaraca glavnu bitku za poslednju olimpijsku vizu vode Srbija i Kuba, a kod žena Kanađanke i Holanđanke. Danas su te dve ekipe imale međusobni obračun, Lale su slavile maksimalnim rezultatom i tako stigle na milimetar do karte za Pariz.

Ovo bi trebalo da bude odlučujući duel, ali preostaje da se sačeka kraj trećeg turnira kada će zvanično biti potvrđeno da je Holandija protrčala kroz cilj. Prema nekim proračunima potreban joj je još set protiv Koreje, kako ne bi bilo dileme.

Taj okršaj će biti ujedno poslednji za Lale u ligaškom delu Lige nacija. Kanada još treba da se sastane sa Francuskom. Teško da će se posle ovih utakmica stvari promeniti...

Francuska je kao domaćin od početka bila siguran učesnik. Šest karata je podeljeno na kvalifikacionim turnirima - uzele su ih Srbija, Dominikanska Republika, Turska, Brazil, Amerika i Poljska.

Još pet reprezentacija će im se pridružiti kad bude podvučena crta 17. juna - a to će najverovatnije biti Italija, Kina, Japan, Holandija i Kenija (kao jedini predstavnik Afrike).

Žreb za Olimpijski turnir u ženskoj konkurenciji je zakazan za 19. jun.


tagovi

Liga nacija za odbojkašice

Ostale vesti


Najviše komentara