Jovana Preković (Foto: Reuters)
Jovana Preković (Foto: Reuters)

Izjednačili smo učinak iz Rija, imaćemo još dve prilike da ga oborimo

Vreme čitanja: 1min | pet. 06.08.21. | 15:52

Košarkašice i odbojkašice boriće se za potencijalnu deveto, odnosno deseto odličje naših sportista u Tokiju

Početak dana nije bio obećavajuć. Srpske košarkašice i odbojkašice poražene su u polufinalu Olimpijskog turnira od rivala iz iste zemlje (Sjedinjenih Američkih Država), ali je završetak 15. olimpijskog dana bio onakav kakvim smo ga i zamišljali.

Karatistkinja Jovana Preković je u kumiteu do 61 kilograma donela Srbiji zlato, dok su vaterpolisti posle velikog preokreta u polufinalu savladali Španiju, što znači da, bez obzira na konačni ishod finala sa Grčkom, naši sportisti već sada imaju osam odličja, čime su izjednačili rekordan učinak sa OI u Riju od pre pet godina.

Izabrane vesti

Tada smo su naši sportisti takođe završavali na podijumu osam puta (dva zlata, četiri srebra, dve brozne), s tim da ćemo ove godine imati priliku da taj rekord popravimo. Zapravo, još dve, ali će to zavisiti od učinka košarkašica i odbojkašica.

Izabranice Marine Maljković će sutra od 09.00 ujutru po našem vremenu igrati sa Francuskom za bronzu, dok će se selekcija Zorana Terzića za isto odličje boriti sa Južnom Korejom u nedelju dva sata posle ponoći.

Učinak u Tokiju trenutno glasi: dva zlata (Milica Mandić, Jovana Preković), jedno srebro (Damir Mikec) i četiri bronze (basket 3x3, Zurab Datunašvili, Milenko Sebić, Tijana Bogdanović), s tim da sjaj odličja kojim će se okititi vaterpolisti još nije nepoznat.

Nadamo se da će broj medalja otići na preko osam!


tagovi

Olimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara