Vaterpolisti Jadrana iz Splita (©MN Press)
Vaterpolisti Jadrana iz Splita (©MN Press)

Jadran uzeo Jugu titulu, Dubrovčani velikom rivalu – najboljeg igrača

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.23. | 17:38

Rino Burić seli se u Gruž…

Jadran je uzeo Jugu titulu u Hrvatskoj, a Dubrovčani njima – Rina Burića!

Ostao je splitski klub bez najkorisnijeg igrača hrvatskog šampionata, krenuo je talentovani centralni bek stopama njegovog oca Danijela. I on će nositi kapicu četvorostrukog evropskog prvaka. Na taj način će Jug imati dva svestrana igrača u spoljnoj liniji – Rina Burića i Marka Žuvelu. Što znači da će sa većim ambicijama ući u narednu sezonu.

Izabrane vesti

Rino Burić je bio među najzaslužnijima za to što je Jadran osvojio prvu titulu od samostalnosti Hrvatske, briljirao je u finalnoj seriji – Splićani slavili u majstorici na Poljudu – kao i ranije na Evropskom prvenstvu pod zastavom Hrvatske, kada je doprineo osvajanju zlata.

Jug je dobio ili bolje rečeno ulovio premiju.

“Postigli smo dogovor”, kratko su iz Juga odgovorili za Dubrovački vjesnik.

Centralni bek je drugo pojačanje dubrovačkog giganta za narednu sezonu, prethodno je Jug potvrdio da će opremu zadužiti i španski reprezentativac Serhi kabanjas. No, tajming za plasiranje vesti da je sa Rinom Burićem postignut dogor je savršen – neposredno pred Fajnal-ejt Lige šampiona u Beogradu.

Dubrovčani će tako u iduću sezonu ući sa najboljim golmanom hrvatskog prvenstva – Tonijem Popadiće, te najkorisnijim igračem. Jedino bi Jerko Marinić Kragić, prvi strelac lige sa 59 golova, trebalo da ostane u splitskom klubu.

Biće Jug prvi favorit za domaće trofeje. U tekućoj sezoni podigao je pehare Superkupa i Kupa Hrvatske, peti put postao šampion Jadranske lige, a u glavnom gradu Srbije će pokušati da napravi još jedan podvig.



tagovi

Rino BurićVK JugVK Jadran SplitVaterpolo transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara