Bojan Janić sa igračima (©MN Press)
Bojan Janić sa igračima (©MN Press)

Janić na kraju evropskog puta poručio: Partizan nije mogao više, daleko smo od bilo čega poluozbiljnog

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.12.23. | 10:30

"Apsolutno je moja odgovornost za sve loše rezultate", rekao je trener aktuelnog šampiona Srbije

Postojala je velika želja da se dođe do Lige šampiona, a na kraju ništa značajno odbojkaši Partizana nisu uradili ni u CEV Kupu.

Aktuelni šampioni Srbije su se posle loše odigranih kvalifikacija za elitno evropsko takmičenje preselili u rang ispod, gde su preskočili jednu prepreku, ali drugu nisu mogli.

Izabrane vesti

Sinoć im je Prometej naneo ubedljiv poraz - drugi za sedam dana i tako stavio tačku na Partizanovu evropsku priču za ovu sezonu.

"Čestitke ekipi Prometeja, realno je da oni prođu dalje... Mnogo su kvalitetniji od nas, fizički bolji, tehnički dominantni što se videlo i tamo i ovde. Mislim da nije realno da nas ovoliko zgaze u nekim setovima, ali... Meni se veoma sviđa drugi set - imali smo reakciju i kvalitetom došli do egal završnice. Neke stvari smo radili prethodnih dana, pričali i to smo pokazali. Nadam se da je to put za dalje, da će momci da usvoje i da ćemo igrati bolje", ispričao je po završetku poslednje evropske utakmice trener Bojan Janić.

Tokom meča je bilo čarki zbog nekih sudijskih odluka... Pokazalo se da je mnogo mirnija situacija kada postoji video provera.

"Svakako da nedostaje, to i sudije rasterećuje... Smanjuje tenziju svih u sali. To je sjajna stvar, ali mi to nemamo uvek. Možda će jednog dana biti na svim utakmicama, bilo bi super. Smirivalo bi situaciju sigurno".

Ono što je zabrinulo trenera jeste povreda Stefana Jankovića, koja se desila u trećem setu duela sa ukrajinskim klubom.

"Već je krenuo da šeta, očekujem da pokaže karakter i da pauza ne bude velika. Imao je problema sa ramenom tokom sezone, a sad je zglob. Malo ga je poterao maler, ali završiće se i ova 2023. godina, pa se nadam da će da ga krene malo".

S obzirom da su došli do samog kraja evropskog putovanja, postavlja se pitanje da li su crno-beli mogli da odu dalje od ovoga...

"Partizan nije mogao više. Ljudi moraju da budu svesni... Ovo će zvučati užasno, kao neka alibi priča, ali ovakav Partizan da se takmiči sa ovakvim ekipama - definitivno ne može. Mislim da smo napravili malo čudo protiv onih Belgijanaca, za koje mislim da su mnogo kvalitetnija ekipa od nas. To je bila lepa utakmica za nas. Drago mi je ako su mladi momci stekli iskustvo sa ovakvim mečevima, ali mi smo objektivno daleko od bilo čega poluozbiljnog evropskog... To je činjenica".

Od šampiona Srbije u Evropi toliko: Iznenađenje se nije desilo, Prometej ide u narednu rundu

Za šampiona Srbije limit u Evropi je osmina finala CEV Kupa.

"Za sada je tako. Rezultat nikad ne laže... Osmina finala CEV kupa je za mene realnost. I ostale ekipe su završile učešće u Evropi, tako da - to je to".

Očekuje se da Partizan uskoro uđe u nešto lakši ritam.

"Neće biti lakše do pauze. Sad u subotu igramo u Topoli protiv Karađorđa veoma bitnu utakmicu, a onda nas čeka možda i najvažniji meč do sada - revanš sa Vojvodinom u polufinalu Kupa u Novom Sadu. Opet je to na tri dana...".

Posle ta dva meča sledi predah...

"U januaru ću igračima konačno dati lepu pauzu. Imaćemo vremena i da se odmorimo... U drugom delu će biti sedam dana između utakmica, što je super. Sad smo spojili tri dana treninga, pa su neke stvari na kojima smo insistirali bile bolje. Ja sam presrećan jer ekipa reaguje dobro na trening. Tako da jedva čekam da se vratimo sa pauze i krenemo da treniramo i postepeno se penjemo, pa da vidimo dokle možemo da stignemo".

Prvi deo sezone je bio prilično komplikovan za aktuelnog šampiona Srbije.

"Ovo je baš bilo onako ultra konfuzno. Ja nisam bio tu tokom priprema, zakasnio sam zbog reprezentacije... Odmah smo ušli u mašinu da igramo na tri dana. Niti sam se ja snašao, niti igrači. Apsolutno je moja odgovornost za sve loše rezultate. Očekujem da bude lakše i mnogo bolje", zaključio je Janić.


tagovi

OK PartizanBojan JanićCEV Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara