(Reuters)
(Reuters)

Jedna od najboljih na svetu prekinula odbojkašku karijeru i otišla na fakultet

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.05.20. | 20:00

Iako ima tek 29 godina

Pauza u svetskom sportu zbog pandemije korona virusa je neke sportiste naterala čak i da odustanu od svojih karijera!

Jedan takav primer nam dolazi iz ženske odbojke koja je makar privremeno ostala bez jednog od najpoznatijih imena.

Izabrane vesti

Najbolja holandska odbojkašica Loneke Slutjes (29) je objavila da do kraja godine neće igrati odbojku, a možda ni sledeće godine.

„U poslednje vreme (očigledno) sam imala mnogo vremena za razmišljanje i došla sam do zaključka da sam negde izgubila strast igranja najlepšeg sporta na svetu. Shvatila sam mi odbojka više ne nedostaje. Konstantna kombinacija mečeva za klub i reprezentaciju mi je donela dosta stresa prethodnih godina. Šteta jer ovaj sport mi je toliko toga dao, upoznala sam divne ljude, ostvarila sam neke velike ciljeve i što je najvažnije od svega: Uvek sam bila srećna. Zato sam i odlučila da napravim pauzu do januara da bih videla mogu li da opet da pronađem tu strast i sreću za igrom. Poslušala sam srce i rešila da prekinem sa odbojkom. Hvala svima koji su me podržavali tokom karijere“, poručila je Slutjes u poruci na društvenim mrežama.

To znači da je Holanđanka prekinula klupku i reprezentativnu karijeru u ovoj godini, a u izjavi za holandske medije je otkrila da nije sigurna da li će se odbojkom baviti i sledeće godine. Najavila je da će nastaviti sa studijama koje je davno započela na fakultetu za biznis administraciju.

Loneke Slutjes je već godinama najbolja holandska odbojkašica i jedan od najboljih na svetu na poziciji korektora. Za reprezentaciju je odigrala preko 300 utakmica, a na evropskim prvenstvima 2015. i 2017. godine je vodila Holanđanke do finala i oba puta morala da se zadovolji srebrnom medaljom. Na oba pomenuta šampionata se našla u idelanoj postavi turnira. Bila je i najbolji korektor na OI u Rio de Žaneiru 2016. godine, kao i najbolji korektor klupske Lige šampiona u sezoni 2016/17.

Na klupskom nivou je imala više uspeha nego na reprezentativnom. Četiri godine je bila deo strašne generacije turskog Vakifbanka koja je osvojila sve što se moglo osvojiti. Dva puta je bila prvak Evrope, a jednom viceprvak. Dva puta je osvajala i svetsku titulu za klubove, a tri puta prvenstvo Turske. Bila je jedna od bolje plaćenih odbojkašica Evrope i prema nekim izveštajima zarađivala oko 400.000 evra po sezoni, ali izgleda da joj je odbojka dosadila. 


tagovi

Loneke Slutjes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara