Entoni Džošua i Frensis Enganu (Foto: Reuters)
Entoni Džošua i Frensis Enganu (Foto: Reuters)

Jedno je MMA, drugo boks: Džošua olupao Enganua kao pijanca u kafani (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.03.24. | 01:57

Britanski bokser slavio nokautom u drugoj rundi

Rešio je Frensis Enganu da napravi istorijski podvig, da tek tako promeni sport i postane prvi MMA borac sa skalpom u boksu, no, neće to ići tek tako. I drugi pokušaj Kamerunca završio se neslavno, čak pomalo traumatično, pošto ga je u još jednom meču u Saudijskoj Arabiji, kojim je spuštena zavesa na boksersku priredbu “Knockout Chaos“, Entoni Džošua nokautirao u drugoj rundi.

Ako se sa Tajsonom Fjurijem ravnopravno nosio pre nešto više od četiri meseca u Rijadu i uz pomalo kontroverznu odluku sudija izgubio od Kralja cigana, bivši UFC borac ove večeri na istom mestu protiv Džošue nije imao nikakve šanse. Olimpijski šampion iz Londona 2012. godine bacao je Enganua po ringu poput pijanca u kafani i na nešto manje od tri minuta pre kraja druge runde završio posao, pojasnivši mu da su boks i MMA dva različita sveta...

Izabrane vesti

Odličan meč sa Fjurijem krajem oktobra prošle godine očigledno je podigao samopouzdanje Enganuu, koji je, čini se, nonšalatno ušao u borbu te se već početkom druge runde našao na podu. Ima, naravno, i do toga što je Džošua odlučno počeo meč i od samog starta gledao kako da zada udarac. I uspevao je, mnogo lakše nego njegov sunarodnik Fjuri protiv istog rivala.

Enganu se već u prvoj rundi našao u nokdaunu posle zadnjeg direkta Džošue. Slabo se branio Kamerunac, pokušavao da promeni gard, ali nije vredelo. Njegovi problemi nastavili su se i u drugoj rundi kada je ponovo sevnula Entonijeva 'desnica'. I mada je sudija dao šansu Enganuu da se vrati, nije 37-godišnjak dugo ostao na nogama. Usledio je novi zadnji direkt britanskog boksera, posle kojeg su Frensisa morali da dižu sa poda neko vreme. Enganu se posle nekoliko minuta osvestio i dobio kiseonik na svojoj stolici, ali je potom morao da napusti ring kako bi dobio dodatnu medicinsku pomoć. Toliko brutalan bio je nokaut.

"Tako je kako je. Kada sam video borbu između Frensisa i Tajsona Fjurija, shvatio sam da može da se bori. I želeo sam deo toga. On je inspiracija. On je veliki šampion i ovaj rezultat ne oduzima ništa od njegovih mogućnosti. Rekao sam mu da ne bi trebalo da napušta boks. On može da napravi dobre stvari. Borio se sa dvojicom najboljih", izjavio je Džošua posle meča.

gallery

Pobeda nad Enganuom bila je njegova četvrta uzastopna, treća ostvarena nokautom. Potvrda da je Britanac na dobrom putu posle vezanih poraza od Oleksandra Usika.

"Tako je to sa boksom. Da li dostižem vrhunac? Ne znam ,teško je to reći u teškoj kategoriji. Da sam izgubio, svi bi rekli da sam gotov. Moj tim će oblikovati moju budućnost. Ovde sam samo da se borim. Vratiću se u svoj kavez i zaključaću se i vratiću se kada dođe vreme za borbu", dodao je Britanac.

Džošua je potom govorio za Skaj Sports, ali na pitanje da li bi za narednog rivala više voleo Fjurija ili Usika - koji će odmeriti snage 18. maja - nije dao konkretan odgovor.

"Ako me žele, Fjuri i Usik mogu da pokucaju na moja vrata. Vratiću se i dati sve od sebe", zaključio je Džošua.



tagovi

boksEntoni DžošuaFrensis Enganu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara