Jelena Erić (©Starsport)
Jelena Erić (©Starsport)

Jelena Erić nije više član UO RSS-a

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.01.24. | 23:00

Nekadašnja reprezentativka Srbije putem društvenih mreža saopštila da napušta funkciju zbog neslaganja oko načina na koji je razrešen dužnosti selektor Toni Đerona

Nekadašnja rukometna reprezentativka naše zemlje, srebrna sa Svetskog prvenstva u Beogradu 2013. godine, Jelena Erić, podnela je ostavku na mesto člana Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

Ona je putem društvenih mreža navela da se ne slaže sa načinom na koji je prekinuta saradnja sa selektorom Tonijem Đeronom.

Izabrane vesti

S obzirom na okolnosti vezane za sporazumni raskid ugovora sa selektorom muške seniorske reprezentacije Srbije Tonijem Đeronom, o čemu sam saznala putem medija, kao i odluke koja je doneta bez sazivanja sednice UO RSS na kojoj bi se raspravljao o radu selektora muške i ženske seniorske selekcije, ovim puten podnosim neopozivu ostavku na mesto člana UO RSS-a“, navela je Erićeva i dodala:

Po statutu RSS, član 54, tačka 7, UO RSS obavlja, između ostalog, i poslove vezane za razrešenje i imenovanje trenera rukometnih reprezentacija Srbije“.

Jelena Erić je dodala da se ne slaže sa načinom odluke, a ne da li je opravdana smena španskog stručnjaka posle kraha u Minhenu na Evropskom prvenstvu i tek 19. mesta.

Iz gore navedenog smatam da je bilo kakav vid raskida ugovora trenera rukometne reprezentacije Srbije trebalo da bude predmet hitne sednice UO RSS, bez ulaženja u to da li je odluka o smeni selektora opravdana. Ne želim ćutanjem da dajem legitimitet donošenju protivstatutarnih odluka. Ne želim da učestvujem u kršenju statuta RSS-a“.

Za kraj:

Više puta sam navodila da je komunikacija jedna od osnovnih principa uspešnosti organizacije kao što je RSS. Ovog puta je ona izostala. Smatram da se ovo kosi sa statutom RSS i nadležnostima UO i pitam se čemu služi UO RSS, ako se odluke donose bez sazivanje sednice. Zahvalna sam predsednici Mileni Delić na ukazanom poverenju, ali nažalost, naši putevi se razilaze u ovom trenutku jer smatram da odluke na nivou UO RSS moraju da se donose timski“, stoji u saopštenju Jelene Erić.

Podsetimo, u petak je, posle razgovora Tonija Đerone i Milene Delić u prostorijama RSS-a na Tošinom bunaru na Novom Beogradu odlučeno da Španac više nije selektor Orlova.



tagovi

Jelena ErićrssMilena DelićToni Đerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara