Vuk Milojević (©Starsport)
Vuk Milojević (©Starsport)

Jug teškom artiljerijom po Zvezdi! Crveno-beli nastradali u Dubrovniku

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.24. | 21:08

Kako je tekao prvi susret četvrtfinala Kupa Evrope, revanš će verovatno biti formalnost

Projektovani derbi četvrtfinala bio je sve samo ne to. Nije ga bilo ni u naznakama u Dubrovniku, postojao je samo jedan vaterpolo tim. Nastradala je Crvena zvezda na hrvatskom primorju, doživela težak poraz i pravo čudo trebalo bi da se dogodi da ode na završni turnir Kupa Evrope – 15:9.

Jug je teškom artiljerijom tukao po Crvenoj zvezdi. Delovao je kao savršeno napravljeno postrojenje za uništavanje protivnika, mašinerija koja ne greši, ne ostavlja ni promil šanse suparniku da se nada i veruje da se neće završiti tragično. Potpuno druga dimenzija, unapređena verzija u odnosu na onu koja se pre dve sedmice pojavila u Beogradu i u Jadranskoj ligi na jedvite jade porazila crveno-bele.

Izabrane vesti

Kako je tekao prvi susret, revanš će verovatno biti puka formalnost. I te kako je mogućeda ekipa Aleksandra Filipovića dobije taj meč, jer takve stvari radila je i u prošlosti – prethodne sezone protiv Vašaša – a i ove sezone protiv mađarskog BVSC-a. Ali, da nadoknadi šest golova razlike – teško. Preteško. Gotovo nezamislivo.

Bilo i protiv ’manjih’, a kamoli kad to treba uraditi u sudaru sa evropskim gigantom, četvorostrukim osvajačem Lige šampiona. I klubom koji su svom sastavu ima veličine poput Mara Jokovića, Tonija Popadića ili ogromne talente kao što su Rino Burić i Marko Žuvela. Na sve to i Vjekoslava Kobešćaka na klupi.

Vraški težak posao čeka Crvenu zvezdu u Beogradu. Ali, treba da teži ka tome da se makar pobedom, vila ona i minimalna, oprosti od Kupa Evrope i završi odiseju u međunarodnim vodama.

Pomalo je apsurdno, ali donekle mogu crveno-beli da budu i zadovoljni kako se završilo. Jer, domaćin je u drugom periodu imao sedam golova prednost – 9:2! Ništa tada nije funkcionisalo u igri Beograđana, tek na mahove su uspevali da povežu redove i odigraju dobar napad ili dva. Ili odbranu.

Da sve bude gore, Vuk Milojević i Marko Radović su do odlaska na odmor sakupili tri lične greške, bili su izbačeni iz igre, a u trećoj je Dušan Vasić zaradio četiri minuta isključenja. Kada je kazna istekla, kada se bura stišala, usledio je novi uraganski nalet Gospara. Tobdžije su se smenjivale. Čas je pogađao Hanes Daube, čas Maro Joković, pa Marko Žuvela i Rino Burić.

Imao je Jug i osam golova prednosti, razlika je do kraja ublažena, međutim, utisak je ostao nepromenjen. Dubrovčani su na Gružu održali čas vaterpola.

KUP EVROPE – ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE):

Subota

Vuljagmeni – Primorje 14:9

Savona – Špandau 10:11

Steaua Bukurešt – Sabadelj 5:6

Utotak

Jug Dubrovnik – Crvena zvezda 15:9



tagovi

VK JugVK Crvena zvezdaLEN Kup EvropeVjekoslav KobešćakAleksandar FilipovićMaro JokovićToni PopadićMarko ŽuvelaRino BurićHanes DaubeVuk MilojevićMarko RadovićDušan Vasić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara