Maro Joković (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Maro Joković (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Jugova mala škola vaterpola Mornaru: Benić i Joković načeli Splićane, šraubom ih dokrajčio Kržić

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.01.22. | 21:44

Tim Vjekoslava Kobešćaka ponovo ubedljiv pred beogradskom publikom

Ni Pro Reko, najmoćniji klub na svetu u svakom pogledu, vaterpolo Real Madrid, nije pronašao šifru za dubrovački Jug. Delovalo je da je slavni italijanski klub nedodirljiv, da je bez premca, ali je i on morao negde da padne - u Dubrovniku. Srušili su Dubrovčani aktuelnog evropskog šampiona i puni samopouzdanja treći put ove sezone stigli u Beograd. Pro Reko nije mogao ništa Jugu, a splitski Mornar nije imao ni čemu da se nada - 15:5 (3:1, 4:2, 5:1, 3:1).

Dalmatinski okršaj u delu srpske prestonice, koji je duša Beograda. I dominacija dubrovačkog Juga na Dorćolu. Treći put su Dubovčani obrnuli đir po Beogradu, ali posao nisu još završili. Boraviće još dva dana i pokušati da upišu nove dve pobede, sa kojima bi se približili odlasku na završni turnir, ali i zadržali šanse da najbolje timove iz regiona dovedu na “Gruž”, vaterpolo hram.

Izabrane vesti

Beograd je postao druga Jugova kuća. Prvi ovosezonski susret sa Beogradom imali su Gospari na prvom turniru regionalne lige - upisali šest pobeda i poraz od Novog Beograda - potom su gostovali Crvenoj zvezdi u sklopu Lige šampiona i ubedljivo slavili, a put ih je ponovo naveo u prestonicu Srbije u januaru. I tokom prethodna dva boravka, ostavio je Jug jak utisak, ali je sada došao u kompletnom sastavu. Kapiten Loren Fatović, Maro Joković, Hrvoje Benić, Toni Popadić, grčki vaterpolisti Konstantinos Kakaris, Stilijanos Argiropulos, Aleksandros Papanastasiju... Sve pokretačke poluge Juga su na okupu.

Od prvog minuta videlo se da Mornar nema šta da traži, iako nije ostavio rđav utisak. Razlika je u klasi, a nju stvaraju upravo pobrojani igrači Juga. Nema Mornar igrača svetske klase kao što su Maro Joković ili Loren Fatović, nema ko da izmisli golove i kada ne ide. Povukli su najskusniji iz dubrovačkog sastava, pokazali su ko je gazda u bazenu. Postalo je kristalno jasno Mornaru da će morati da se zadovolji mrvicama.

Sastav Vjekoslava Kobeščaka igrao je taman koliko je potrebno, dozirao je hrvatski stručnjak minutažu igračima od kojih najviše očekuje u derbi mečevima sa splitskim Jadranom (meč na programu sutra od 20.40) i Crvenom zvezdom (tim duelom se u nedelju od 13.40 zatvara turnir u Beogradu). Do poluvremena je Jug bio miran, imao je prednost koju tako iskusna ekipa neće prokockati. Razlika na semaforu nije uljuljkala Dubrovčane, pojačali su ritam u trećem kvartalu. Čisto da se osiguraju i da momci iz Jugove škole, od kojih se očekuje da stasaju u nosioce, dobiju više prostora u finišu da pokažu koliko umeju.

Najefikasniji u redovima Juga bio je Maro Joković sa tri gola i bez promašaja iz igre, a po dva su dodali Hrvoje Benić, Loren Fatović, Filip Krvžić i Aleksandros Papanastasiju. Više od polovine golova za Mornar postigao je Roko Akrap, koji se tri puta upisao na semaforu.

DRUGI TURNIR REGIONALNE LIGE:

Petak

Jadran Split - Šabac 14:8

Primorac - Budva 13:3

Crvena zvezda - Partizan 13:11

Solaris - Mladost 5:5

Mornar - Jug 5:15

Radnički - Novi Beograd (u toku)



tagovi

VK JugVK MornarRegionalna vaterpolo ligaMaro JokovićLoren Fatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara