"Davor Štefanek"
"Davor Štefanek"

ZLATO!!! Štefanek je olimpijski šampion!

Vreme čitanja: 1min | sre. 17.08.16. | 00:01

Jermen Arutjunjan pao u finalu

Davor Štefanek

Davor Štefanek je olimpijski šampion! U finalu rvanja grčko-rimskim stilom u kategoriji do 66 kilograma 30-godišnji Subotičanin je savladao Jermena Migrana Arutjunjana i prvu medalju Srbije na igrama u Rio de Žaneira obojio najsjajnijom zlatnom bojom!

Izabrane vesti

I to na kakav način. Arutjunjan je prvu rundu dobio sa 1:0, ali je u nastavku Štefanek uzvratio posle pasivne borbe Jermena. Prema pravilima - u slučaju nerešenog rezultata pobeda pripada onome ko je poslednji osvojio bodove, pa smo u poslednjih minut i kusur prisustvovali očajničkim pokušajima Arutjunjana da ponovo stekne prednost i grčevitu borbu Štefaneka da se odbrani.

Na kraju je uspeo, iako je Jermen u par navrata opasno zapretio, te je Srbiji doneo prvu olimpijsku medalju u rvanju posle 32 godine. Prvu zlatnu posle pune četiri decenije. Ukupno 10. olimpijsku.

I što je najbitnije - prvu u Riju. 

Sa nadom da će pokrenuti talas uspeha i kod ostalih srpskih predstavnika na Olimpijskim igrama u Brazilu: svaka čast junačino!

Podsetimo, Štefanek je takmičenje u Riju počeo pobedivši Japanca Tomohira Inouea 9:0, potom je u četvrtfinalu savladao aktuelnog prvaka sveta Nemca Franka Šteblera sa 6:2, dok je u polufinalu "tuširao" Gruzijca Šmagija Bolkvadzea 7:0.

(FOTO: Action Images)


tagovi

rvanjeRio 2016Davor Štefanek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara