Vanja Ilić čestita Dejanu Milosavljevu (©Starsport)
Vanja Ilić čestita Dejanu Milosavljevu (©Starsport)

Junak Milosavljev: Izbacili smo reprezentaciju koja je među 10 na svetu

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.04.22. | 20:49

Popularni „Banda“ činio čuda na golu i najzaslužniji je za prolazak Orlova na SP: "Atmosfera bila neverovatna. Odigrali smo zrelo u finišu"

Golmani su pola tima u savremenom rukometu. Kada imaš vrhunske čuvare mreže, a Serbije ih ima, nema brige, samo je nebo granica. U revanšu baraža za plasman na Svetsko prvenstvo protiv Slovenije u Kragujevcu blistao je Dejan Milosavljev. Popularni Banda imao je na kraju 16 odbrana, zaključao je bravu u finišu. Uspeo je jednom i da pogodi mrežu rivala kada su gosti igrali bez čuvara mreže.

Orlovi su pobedili s 23:20 i sa ukupnih +6 se plasirali na plenetarni šampionat.

Izabrane vesti

As Berlina je pokazao da je mnogo falio u Segedinu u januaru, kada ga nije bilo na Evropskom prvenetuv zbog korona virusa.

Hvala svima koji su verovali u nas u ovih sedam dana. Atmosfera u dvorani u Kragujevcu je bila neverovatna. Navijači su nas podržali i ulili nam dodatno samopouzdanje. Znali smo da je Slovenija u Top 10 reprezentacija na svetu. Iznenadili smo je u prvom meču u Celju. Znali samo da će biti teže u revanšu. Slovenci imaju dobrog trenera, vrhunske igrače koji brane boje najboljih klubova na svetu“, rekao je Milosavljev.

Imala je Srbija nekoliko „žutih minuta“, na startu prvog i drugog poluvremena, kao i od 50. do 55. minuta, kada su gosti pripretili, poveli sa 19:17 i 20:18.

Srećan sam zbog plasmana na Svetsko prvenstvo. Nije Slovenija uspela da nas prelomi. Zrelo smo odigrali i u napadu i u odbrani, kada je bilo najvažnije. Hvala svima u stručnom štabu, Toniju... Nadam se da će nas u budućnosti zaobići povrede i da ćemo biti još bolji“, istakao je Milosavljev.

Čuvar mreže Orlova je dodao da je imao specijalni osećaj, da je patio što nije igrao za reprezentaciju na nekim ranijim mečevima.

"Došao sam danas da poginem. Imao sam neki dodatni motiv. Ni sam ne znam šta mi se to dogodilo. Želeo sam puno. Drago mi je što sam dao doprinos. Srećan sma što igram sa ovim momcima", zaključio je junak pobede Srbije pred više od 4.000 gledalaca u Kragujevcu.



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeRukometna reprezentacija SlovenijeDejan Milosavljev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara