(©Starsport)
(©Starsport)

Junak Partizana - libero Popović: Jedan od omiljenih u ekipi, svi ga vole, nema nikakvo iskustvo

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.24. | 08:08

"Izdržao je pritisak i svaka mu čast", poručio je trener Bojan Janić

Bio je Partizan veoma blizu silaska sa trona. Zvezda je imala prednost 2:0 u finalnoj seriji, dobro je otvorila i treći meč na Banjici, pa je trener crno-belih Bojan Janić morao da donese neke odluke, koji bi mu možda u nekim drugim okolnostima poslednje pale na pamet. Poslao je na teren libera Petra Popovića i definitivno napravio odličan potez.

Igrač rođen 2003. godine je odigrao prvu utakmicu u sezoni protiv Karađorđa, kada je Miloš Krsteski bio sa reprezentacijom, a u nastavku je ušao na teren u tri ili četiri navrata uglavnom na jedan, eventualno dva poena... Ćutao je i radio. Čekao je priliku i dočekao u najvažnijem meču sezone - da je Partizan izgubio bio bi to kraj.

Izabrane vesti

Uneo je pozitivnu promenu Petar Popović, ali pamti se i da je Janićeva ekipa maratonski prvi set izgubila posle asa Stefanovića baš na njemu. Prošla je mladom liberu lopta kroz šake i žestoko ga iznervirala. Međutim, ostao je na terenu i do kraja meča - podigao se i bio jedan od zapaženijih.

Dodao je čak 38 prijema - od toga su samo tri bile greške. Imao je 55 odsto pozitivnog, a 37 odsto idealnog. Imao je i nekoliko dobrih odbrana u ključnim trenucima. Definitivno uz njegovo ime i prezime može da se dopiše reč - junak.

"Apsolutno... On je dečko koji je jedan od omiljenih u ekipi, svi ga vole... Žao mi je zbog Krsteskog, ali definitivno je u nekoj maloj krizi. Odlučio sam da rizikujem sa Pecom, koji nema nikakvo iskustvo. Večeras je bio sjajan. On je opušten, saigrači ga vole i onda je uneo neku dozu opuštenosti. Mislim da je uneo promenu ne samo pojavom svojom, nego i kvalitetom. Primio je mnogo servisa, opteretili su ga... Izdržao je taj pritisak i svaka mu čast", poručio je posle utakmice trener Partizana Bojan Janić.

Reč je dobio i sam Popović, koji je sijao od sreće.

"Ništa i dalje nije gotovo... Rečeno nam je da se ne radujemo, iako bi neki od nas malo da se poraduju", uz osmeh priznaje Popović. "Ova utakmica nam ništa ne znači ukoliko ne dobijemo sledeću".

Nije ga iznenadilo kad ga je trener pozvao sa klupe...

"Svi očekujemo uvek da ćemo ući. Tu smo da bismo doprineli koliko možemo... Meni se zadesilo da sam na kraju dobio priliku, neki su dobili ranije tokom sezone. Drago mi je što sam igrao. Bilo je uživanje...".

Veoma dobro se nosio sa protivničkim servisima, ali je slegao ramenima kada je čuo pohvale na svoj račun.

"Nije bilo savršeno, ali dobili smo. To je bitno", poručio je za kraj Popović.



tagovi

OK PartizanSuperliga Srbije u odbojciPetar Popović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara