Petar Đorđić (©Privatna arhiva)
Petar Đorđić (©Privatna arhiva)

Kad je lepo, zašto da se menja: Đorđić u Benfiki do 2025. godine

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.09.22. | 21:02

Srpski rukometni reprezentativac produžio saradnju sa pobednikom Lige Evrope

Srpski reprezentativac Petar Đorđić nastavlja bajku u Lisabonu u redovima Benfike. Prošle sezone je sa Orlovima osvojio Ligu Evrope, drugo po značaju evropsko takmičenje i ispisao najsjajniju istoriju portugalskog rukometa. Ako je nešto lepo, ne treba da se menja.

Levi bek Orlova stavio je paraf na produžetak saradnju do 2025. godine.

Izabrane vesti

Ovde sam našao svoj mir. Prošao sam sve, igrao dugo Bundesligu, branio boje Flenzburga, Hamburga i Veclara, bio u beloruskom Meškov iz Bresta. Rekao sam mom menadžeru Milanu (Jokiću prim. aut.) da neću da idem iz Lisabona, da hoću ovde dugo da ostanem. Ja sam insistirao da tako bude, dogovorili smo se da ostanem do 2025. Ovde sam tri godine, osećam se fantastično. Deca idu ovde u školu, pričaju portugalski. Grad je prelep. Uživam u Lisabonu“, rekao je početkom juna Đorđić za Mozzart Sport posle titule sa Orlovima na F4 u epskom finalu sa nemačkom šampionom Magdeburgom.

Raniji dogovor je sada i zvanično parafiran. Potpisavanju je prisustvovala i legenda Benfike i portugalskog fudbala Rui Košta. Nekadašnji as lisabonskih Orlova i Fjorentine je sada predsednik kluba. Rukometni klub je sekcija FK, član velike familije najpopularnijeg sportskog društva u ovoj državi na Iberijskom poluostrvu.

"Ambicije su velike. Otkad sam ja ovde, tri godine, šampion je Porto. Želimo da napadnemo titulu. Tu je i Sporting kao kandidat, pa će biti zanimljivo prvenstvo Portugalije“, rekao je Đorđić za naš portal odmah posle potpisivanje ugovora.

Petar Đorđić i Lazar Kukić čine sjajan tandem u reprezentaciji Srbije. Briljirali su u prethodne dve godine u crvenom dresu tima iz Lisabona. Posle dve godine putevi su im se razišli. Srednji bek je prešao u Dinamo iz Bukurešta i igraće u Ligi šampiona. Petar brani trofej u Ligi Evrope.

Nedostajće nam Lazar mnogo. Mislim da ćemo teško da nadoknadimo njegov odlazak, ali tako je to u sportu“, istakao je Đorđić, prošle sezone prvi strelac Lige Evrope.

Petak, 20.00: (2,55) Šartr (8,00) Eks (1,70)

Ugovor s timom koji će i naredne godine da predvodi s klupe španski stručnjak Ćema Rodrigez, potpisao je i golman Sergej Ernandez. On ostaje makar do sledećeg leta u Lisabonu.

Imaće Petar i ove sezone društvo zemljaka u Benfiki. Mladi golman Nikola Zorić prošle nedelje je stavio paraf na ugovor s timom iz Lisabona. Dolazi iz redova Metaloplastike. Krajem meseca će tek napuniti 18 godina.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------


tagovi

RK BenfikaPetar Đorđić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara