Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kad je teško Fnatic je najbolji

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.05.20. | 23:20

Švedski tim ostvario treću pobedu i stigao do pozicije koja vodi u baraž za ESL Pro turnir

Švedski Fnatic se posle lošeg starta u kvalifikacionoj grupi ESL One – Road to Rio (dve pobede i tri poraza) našao u situaciji da može da propusti završnicu ESL One turnira u Riju, ukoliko ponovo kiksne protiv compLexity Gaminga, ali je još jednom pokazao šampionski DNK kojim je u 11. sezoni ESL Pro lige stigao do titule, savladavši današnjeg protivnika posle velike borbe – 2:0 (16:14, 19:16).

Fnatic je na mapi "Nuke" stigao do vođstva najviše zahvaljujući rundama odigranim pre promene strana kada je stekao prednost od 9:6. U nastavku je compLexity bio bolji (8:7), ali mu to nije bilo dovoljno za preokret.

Izabrane vesti

Na “Infernu“ je Fnatic pokazao zbog čega je baš to “njegova“ mapa. Međutim, morao je dobro da se namuči kako bi trijumfovao i na drugoj mapi. Posle regularnih 30 rundi bilo je 15:15, zbog čega se igralo na razliku, a u nastavku je švedski tim slavio u četiri od pet, za konačnih 19:16.

Zanimljivo, daleko najbolji igrač u ovom duelu dolazi iz gubitničke ekipe. U pitanju je Oven Šlater pod nadimkom “oBo“ sa rejtingom 1.58, odnosno najvećim plusom u odnosu ubistava i smrti na meču (70:42). Najbliži mu je bio njegov saigrač Bendžamin Bremer sa nadimkom “BlameF“, koji je imao rejting 1,20. Ipak, to nije bilo dovoljno njihovoj ekipi da trijumfuje.

Ono što je takođe paradoksalno je da poraženi tim ima bolji rejting posle odigrane dve mape – 1,12 u odnosu na Fnatic-ovih 0,97 – ali ni to nije omelo švedski tim da stigne do trećeg trijumfa nad današnjim protivnikom iz isto toliko mečeva.

Fnatic se tako dokopao četvrte pozicije koja vodi u baraž za završni ESL One turnir u Riju, dok je compLexity Gaming odavno izgubio sve šanse za tako nešto.

ESL ONE – ROAD TO RIO

Sreda

CompLexity – Fnatic 0:2 (14:16, 16:19)

Team Vitality – Ence Esports 0:2 (6:16, 9:16)


tagovi

e-sportsCounter Strike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara