Odbojkaši Italije (©FIVB)
Odbojkaši Italije (©FIVB)

Kanađani ozbiljno namučili svetske i evropske prvake, Italijani se izvukli tek u taj-brejku

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 21:47

Japan i dalje vodeći u Ligi nacija sa svih devet pobeda

Polako se bliži kraj ligaškog dela prvog reprezentativnog takmičenja u ovoj godini. Japan je i dalje na vrhu sa svih devet pobeda, prati ga Amerika, a posle se ređaju Brazil, Slovenija, Italija, Poljska...

Svetski i evropski šampioni su se ozbiljno namučili da bi stigli do sedme pobede u ovoj godini. Tek u taj-brejku Italijani su uspeli da slome otpor raspoloženih Kanađana - 3:2 (25:14, 23:25, 25:20, 23:25, 15:9).

Izabrane vesti

Početak meča nije mogao da nagovesti da će publika gledati neizvesnu borbu. Furiozno su favoriti stigli do prvog seta, ostavili su rivala na samo 14 poena i delovalo je da će brzinski završiti posao.

Međutim, situacija se potpuno zakomplikovala. Kanada je uzvratila u drugom i četvrtom setu, pa je pitanje pobednika moralo da se rešava u petom. Italija se tu više nije kockala, znala je koliko joj je potrebna pobeda, pa ozbiljan pristup u taj-brejku nije izostao.

Alesandro Mikjeleto je odigrao glavnu ulogu, imao je 18 poena - od toga 14 iz napada, tri iz bloka i jedan sa servisa. Odličan je bio i srednji bloker Đanluka Galasi sa 17 poena, a isti učinak je ostvario i korektor Romano Juri. Roberto Ruso je stao na 15, Danijele Lavija na deset, a Simone Đaneli je upisao sedam.

Italijani sada imaju učinak 7-3 na petoj poziciji, a Kanađani su na 13. mestu sa skorom 2-8.

Podsetimo, naša reprezentacija igra u noći između četvrtka i petka protiv Kube (2.00 časa).

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠE - TREĆI VIKEND

Četvrtak

Nemačka - Bugarska 3:0

Brazil - Holandija 3:0

SAD - Kuba 3:0

Kanada - Italija 2:3

Kina - Slovenija 1:3

22.30: Argentina - Nemačka




tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija ItalijeLiga nacija za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara