Majk Tajson (©AFP)
Majk Tajson (©AFP)

Kanabis sprečava Tajsonov povratak u ring?

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.08.20. | 11:54

Legendarni bokser ne želi da se odrekne velike ljubavi, a WADA traži uzorke

Nedavna najava da se Majk Tajson vraća u ring obrdovala je, ali i iznenadila poklonike plemenite veštione.

Dobro je poznato da Gvozdeni nije stavio rukavice za boks na pesnice čitavu deceniju i po, pre svega zbog prezasićenosti. Nije mogao više da bude u tom svetu, povukao se i posvetio drugim poslovima. I postao, čini se jednako uspešan. Tako je sada rado viđen u Holivudu i mnogim tamošnjim filmskim ostvarenjima, a od kada je 2018. Kalifornija dozvolila korišćenje i promet marihuane i proizvoda od te biljke, okrenuo se novom biznisu. Da ne ulazimo u detalje, svakako mu odlično ide.

Izabrane vesti

Sazreo, srećan i očišćen od mnogih muka koje su mu izjedale um dok se borio, rešio je da podeli to sa svetom. Onako kako najbolje zna - boksom. Zato se odlučio za humanitarni meč sa možda i najkomplentijim borcem svih vremena, višestrukim šampinom u više kategorija, Roj Džons juniorom. Tajsonu je 54, Džonsu četiri godine manje, ali i dalje deluju kao "ubice",a i ozbiljno se pripremaju. Meč je zakazan za 12. septembar, no javila se prva ozbilja zapreka.

Naime, WADA, to jest Svetska antidoping agencija se umešala i traži da im uzme uzorke, iako nije u pitanju takmičarski meč. Kako se priča, Tajson im je rekao da mogu da prošetaju, pošto svakodnevno konzumira svoje proizvode i nema nameru da prestane. A i da sada prestane, morao bi da se "čisti" najmanje mesec dana ne bi li prošao test. I to je pitanje pošto je svakodnevni uživalac praktično od malih nogu.

"Ja moram da je koristim, jer sam životinja, Ona me smiri, poveže mi misli, ohladi ludu glavu. Da nije nje ili bih ubio ili bih se ubio, ili oboje! Nije mi jasno zašto bi nekom smetalo što koristim marihuanu, u čemu je problem. Kažu da je škodljiva, ali da li znate koliko je ljudi ubilo, prebilo ili pregazilo nekog pod uticajem trave u Americi prošle godine? Nula. A alkohol zato... Pritom je dokazano lekovita", jada se Gvozdeni.

Roj Džons junior iz dana slave (©AFP)Roj Džons junior iz dana slave (©AFP)

U suštinije i u pravu jer marihuana, izuzev disciplina koja traže smirenost i koncentraciju, poput streljaštva, sigurno ne poboljšava rezultate pošto negativno utiče na brzinu reakcije i motoriku. Baš suprotno, te nije jasno zašto je WADA i dalje drži na listi zabranjenih supstanci.

Tajson je jednom pao na doping kontroli na kanabis, još 2002. nakon meča u kom je Andreju Goloti udarcem bukvalno polomio lobanju. Poljak, do tada jedan od najboljih teškaša u ringu, morao je zbog težine povrede da okači rukavice o klin. Dok je Gvozdenom oduzeta pobeda zbog "dopinga"

Sve se čini da će WADA ipak odustati od namere, jer zaista nema potrebe da se petlja u ovo.  U pitanju je humanitarni cilj, a ne potera za zaradom i auditorijumom.



tagovi

boksborilačke veštineborilački sportoviMajk TajsonRoj Džons juniormarihuana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara