Katastrofa Islanđana, Hrvati im uništili san o polufinalu

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.01.22. | 17:09

Slavlju se najviše raduju Francuzi, kojima je otvoren put ka borbi za medalje

Kakav meč, kakve oscilacije i koliko težak poraz Islanda od Hrvatske! Selekcija Gudmundura Gudmunsona prošla je kroz pravi pakao u drugom poluvremenu okršaja u Budimpešti, od minusa od pet golova stigla je do preokreta, ali je ponovo napravila seriju tehničkih grešaka u završnici što je iskoristila selekcija Hrvoja Horvata i došla do prvog slavlja u drugoj fazi takmičenja - 23:22 (10:12).

Hrvatima ovaj poraz neće značiti mnogo, dok je za Islanđane ovo prava katastrofa. Ni izbliza nisu uspeli da ponove partiju iz sjajnog orkšaja sa Trikolorima, imali su velike propuste u igru, previše su se mučili u napadu, što su na kraju platili zasluženim porazom.

Izabrane vesti

Islanđani su imali neverovatnu krizu na startu drugog poluvremena. U prvih 15 minuta nastavka postigli su samo dva gola, što su Hrvati iskoristili i u 46. minutu imali prednost od pet golova (19:14). Ipak, onda je krenuo neverovatan rafal Gudmunsonovog tima, koji je samo devet minuta kasnije vodio sa 22:21. Delovalo je da će Islanđani lagano privesti meč kraju, ali je usledila nova prelomna kriza i niz užasnih reakcija ove selekcije u napadu. To je omogućilo Horvatovom timu da se konsoliduje i golovima Verona Načinovića i Anta Gadže stigne do pobede.

Island je tokom prvog poluvremena u dva navrata imao pet golova prednosti, poslednji put pri rezultatu 10:5, ali je pad usledio već u finišu prvog poluvremena, a onda se kriza produbila u nastavku. Hrvati su krenuli u protivnapad, u ključnom trenutku se razbranio i Ivan Pešić, koji je meč okončao sa 13 odbrana. Sve to je potpuno izbacilo Islanđane iz ritma i rezultiralo teškim porazom.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Tin Lučin sa šest postignutih golova, dok su po pet dali Ivan Čupić i Ivan Martinović. Kod Islanđana šest golova je dao Torkelson, a po pet Magnuson i Gudjonson.

Islanđanima je ostala samo teoretska šansa i nada da bi Francuska večeras mogla da izgubi od Crne Gore, a onda bi upravo protiv Crnogoraca pokušali da pojure senzacionalan plasman u polufinale. Ipak, to je u ovom trenutku potpuno nerealno.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE, DRUGA RUNDA – 3. KOLO

Ponedeljak

GRUPA 1 (BUDIMPEŠTA)

Island - Hrvatska 22:23 (12:10)

18.00: (1,01) Danska (25,0) Holandija (22,0)

20.30: (11,0) Crna Gora (16,0) Francuska (1,07)



tagovi

Evropsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara