Mijajlo Marsenić i Dejan Milosavljev (©Starsport)
Mijajlo Marsenić i Dejan Milosavljev (©Starsport)

Kil pregažen u Berlinu, maestralni Marsenić i Milosavljev (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.10.22. | 06:36

Srpski rukometni reprezentativci najzaslužniji za veliku pobedu Fuhsea protiv Zebri s Baltika sa 34:26

Dugo je Fuhse Berlin bio u zapećku u rukometnoj Bundesligi, u senci Kila i Flenzburga, ali ove sezone Lisice idu na titulu. U derbiju sedmog kola najbolje lige na svetu, ekipa iz prestonice je pregazila vicešampiona Nemačke i trećeplasirani tim Evrope, Kil, sa 34:26, a blistali su srpski reprezentativci.

Pivotmen Mijajlo Marsenić postigao je čak devet golova, a samo je jednom bio neprecizan. Na golu je sjajan bio Dejan Milosavljev. Popularni Banda je imao 13 uspešnih intervencija i zasenio na drugoj strani Danca Niklasa Landina Jakobsena. Berlin je trenutno na drugom mestu u Nemačkoj sa šest pobeda i remijem, a jedini sa maksimalnim učinkom je Rajn Nekar Leven.

Izabrane vesti

Kilu je ovo prvi poraz u domaćem prvenstvu, dok je u Ligi šampiona več dvaput poklekao, iznenađujuće prošlog meseca u Celju i pre četiri dana u Kjelceu protiv vicešampiona Evrope.

Osim dvojice naših asova, odličan u pobedničkom timu bili su Danac Matijas Gidsel, Jakob Hol i Pol Druks sa po pet golova. U timu Filipa Jihe najbolji je bio veteran Patrik Vinček sa sedam pogodaka.

Dobra forma naših reprezentativaca u Bundesligi hrabri pred reprezentativne akcije. U sredu Srbija počinje ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj. Prvi rival u Novom Sadu je Finska. To je samo zagrevanja za januar i Svetsko prvenstvo gde Orlovi Tonija Đerone imaju velike ambicije. Rukometaši Srbije će grupnu fazu igrati u Katovicama.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------



tagovi

FuhseDejan MilosavljevMijajlo MarsenićRukometna Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara