Juri Knor (©Reuters)
Juri Knor (©Reuters)

Knor: Opasnost od Đorđića i Kukića; Gislason: Srbija dugo nije bila ovako dobra

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.01.23. | 08:10

„Naš sledećei rival ima nekoliko igrača koji igraju na vrhunskom nivou u Bundesligi i Ligi šampiona", rekao je srednji bek Nemačke za Mozzart Sport u miks zoni posle meča sa Katarom na otvaranju Svetskog prvenstva

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Katovica)

Srbija ima Stefana Dodića, a Nemačka Jurija Knora. Doduše, srednji bek Pancera je tri godine stariji od Vranjanca (22), lider je nove reprezentacije koju predvodi nekadašnji trofejni trener Kila, islandski stručnjak Alfred Gislason.

Izabrane vesti

Lucidni organizator igre Rajn Nekar Levena biće najveća pretnja po Srbiju u nedelju (18.00) u Katovicama u derbiju drugog kola Grupe E. Taj meč biće verovatno presudan u bici za prvo mesto i eventualno prenošenje sva četiri boda u drugoj fazi takmičenja.

Imao je Knor mlađi od koga da uči. Iver ne pada daleko od klade. Njegov otac, Tomas, bio je nekadašnji as Kila, levi bek koji je „patentirao“ skok šut s dve noge. As Rajn Nekar Levena je sjajan asistent, hrani lopte svoje pivotmene, posebno Johanesa Golu. Uz fenomenalnog golmana Kjelcea Andreasa Volfa, biće glavni adut Pancera.

U miks zoni posle meča, Knor je ljubazno odgovorio na nekoliko pitanja izveštača Mozzart Sporta iz Katovica sa Svetskog prvenstva.

Šta mislite o Srbiji?

Ima nekoliko igrača koji igraju na vrhunskom nivou u Bundesligi i Ligi šampiona. Sigurno očekujemo težak meč, drugačiji nego ovaj sa Katarom. Radujem se toj utkamici. Znamo da je Srbija u pripremnom duelu pobedila Švedsku, koja je jedna od najboljih reprezentacija na svetu“, rekao je Knor.

Od koga vam preti najveća opasnost?

Ima više igrača, sigurno. Tu je opasan šuter Đorđić, zatim Kukić...“

Ko je favorit u nedeljnom duelu?

Ne znam, zaista. Mi se nadamo da ćemo odigrati dobar meč, da ćemo pobediti“, zaključio je Knor za Mozzart Sport.

Raspoložen u prvom poluvremenu meča protiv Katara bio je Patrik Grecki, desno krilo Nemačke. On je takođe u superlativima pričao o Srbiji.

Srbija ima odlične igrače. Mislim da nema favorita, da su šanse u nedelju 50-50“, istakao je jedan od najiskusnijih igrača u timu Alfreda Gislasona, rukometaš Rajn Nekar Levena.

Islandski stučnjak Alfred Gislason na konferenciji za medije pohvalno se izrazio o Srbiji, narednom rivalu u Katovicama.

Mislim da Srbija dugo godina nije igrala ovako dobro. Ima dobar momenat, dobre igrače, izgledaju skladno kao tim. Postavili su veći standard u odnosu na ranije. Sigurno da očekujemo veliku borbu u nedelju“, istakao je Gislason.

20.30: (1,75) Poljska (8,00) Slovenija (2,45)

O meču sa Katarom, Islanđanin je rekao:

Veoma smo srećni zbog dva boda. Odigrali smo veoma koncetrisano, posebno u napadu u prvom poluvremenu. U nastavku je bilo grešaka u odbrani. Katar je prišao na gol zaostatka, ali nismo bili nervozni, odigrali smo dobro u finišu kada nam je pretila opasnost od rivala. Veoma važna pobeda za nas".



tagovi

rukometna reprezentacija nemačkeRukometna reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara