Igor Kolaković (©OSS)
Igor Kolaković (©OSS)

Kolaković: Neće biti prostora za razigravanje mladih igrača, Liga nacija bitna zbog svetske rang liste

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.05.23. | 17:00

Selektor odbojkaša Srbije imao prvo obraćanje pred novinarima u ovoj godini

Odbojkaši Srbije su početkom maja počeli sa radom, ali zbog tragičnih događaja koji su se dešavali u našoj zemlji, druženje sa medijima je odloženo... Oni su u miru i tišini polako ulazili u trenažni ritam, upoznavali se međusobno i sa stručnim štabom, razmenjivali iskustva iz klubova.

Danas su prvi put ove godine izašli pred novinare, na čelu sa selektorom Igorom Kolakovićem.

Izabrane vesti

Iskusni stručnjak je u uvodnom izlaganju pričao o timu, povredama, planovima, ciljevima, novom kapitenu reprezentacije Urošu Kovačeviću...

"Nedostaju nam igrači koji su na spisku, a i dalje igraju prvenstva. Nisu tu i neki koji su tek završili klupska takmičenja kao što su Luburić, Ivović... Nažalost, Lisinac je imao intervenciju na leđima. Isto očekuje i Uroša Kovačevića, koji sutra igra poslednju utakmicu. Podraščanin zaslužuje određeni odmor, možda ne u kompletnoj Ligi nacija, ali svakako ga na početku neće biti", rekao je Igor Kolaković.

Trenutno je ekipa u prestonici, odbrojava dane do početka Lige nacija...

"Bićemo u Beogradu, radimo ovde, čekamo da se skupimo. Možda poslednje dve nedelje budemo kompletniji, pa ćemo moći da radimo i na taktičkom delu, koji će nam biti značajan za prvi vikend u Japanu".

Ranije je Liga nacija mogla da posluži kao priprema za druga takmičenja, a sada će biti drugačije zbog bodovanja za Olimpijske igre.

"Od prvog vikenda smo planirali da igramo sa najjačim igračima sa ovog spiska od 30. Ali, povrede Lisinca i Kovačevića su nas poremetile. Svakako nisu umanjile naše ambicije, niti su nam poremetile nameru da igramo sve mečeve maksimalno. Neće biti prostora za razigravanje mladih igrača ili onih koji nisu ranije dobijali šansu, jer nam je svaka utakmica veoma važna zbog svetske rang liste. Ona može u krajnjem slučaju da odluči ko će na Olimpijske igre. Nama je prvenstveno cilj da se tamo nađemo. Imamo kvalifikacije, spremamo se i za njih. One su doduše u oktobru, ali moramo da vodimo računa o svakoj utakmici, a i o zdravlju igrača. Dolaze iz teških prvenstava... Sad su prvenstva toliko teška da prouzorkuju takve povrede kao što ih imaju Lisinac i Kovačević. Treba da budemo racionalni, ali i dovoljno jaki, jer nismo zemlja sa velikom bazom igrača kao Poljska, Brazil, Italija... Moramo da vodimo računa o svakom igraču, ali i o svakoj utakmici", zaključio je Kolaković.



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeIgor KolakovićSrećko LisinacUroš Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara