Uroš Kovačević i Nemanja Petrić (©Starsport)
Uroš Kovačević i Nemanja Petrić (©Starsport)

Kolakovićev spisak: Povratak posle povrede novog kapitena Kovačevića, Podraščanin ponovo tu

Vreme čitanja: 1min | pet. 30.06.23. | 14:21

Selektor objavio imena igrača koji će putovati na treći turnir Lige nacija u Anhajmu

Treći turnir Lige nacija odbojkaši Srbije igraće u Anhajmu. U Ameriku će krenuti u nedelju od 8.15, putovaće preko Frankfurta do Los Anđelesa.

Selektor Igor Kolaković je danas objavio sastav tim koji će predstavljati Srbiju tokom trećeg vikenda, a ono što je značajno da se pomene jeste da su se ekipi pridružili Uroš Kovačević i Marko Podraščanin.

Izabrane vesti

Kovačević je imao hirušku intervenciju, pa je dobio vreme za oporavak. On će biti novi zvanični kapiten Srbije, naslednik Nemanje Petrića, koji se oprostio od reprezentativnog dresa. Tokom prva dva turnira traka je bila ispod broja Dražena Luburića i Marka Ivovića, a sada bi trebalo da je preuzme Kovačević. Podraščanin je osvojio Skudeto u Italiji, pa je posle toga imao nešto duži odmor od ostalih reprezentativaca.

Na spisku se nalaze dizači Vuk Todorović i Aleksa Batak, korektori Dražen Luburić i Božidar Vučićević, libero Milorad Kapur, primači servisa Uroš Kovačević, Marko Ivović, Miran Kujundžić, Pavle Perić i Veljko Mašulović, srednji blokeri Marko Podraščanin, Petar Krsmanović, Nemanja Mašulović i Aleksandar Nedeljković.

Srbija će tokom poslednjeg vikenda igrati protiv Argentine (utorak 22.00), Kube (petak 2.00), Francuske (petak 22.30) i Bugarske (subota 22.30).

Odbojkaši trenutno imaju skor 4-4 i nalaze se na devetoj poziciji. U Anhajmu će pokušati da se uguraju među prvih osam i obezbede mesto na Fajnal-ejtu.



tagovi

Igor KolakovićUroš KovačevićLiga nacija za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara