Stefan Dodić (©Starsport)
Stefan Dodić (©Starsport)

Koliko talenta, toliko malera: Nova povreda Stefana Dodića, izgubio 30 odsto mišića preko noći

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.02.24. | 22:20

„Ne znam šta će biti s njim i njegovom karijerom“, zabrinut je trener Vojvodine Boris Rojević

Umesto sa osmesima da odu u Švajcarsku na megdan Kadeten Šafhauzenu u utorak na startu druge faze Lige Evrope, zabrinutost u taboru Vojvodine i pored pobede nad Partizanom sa 30:25 u derbiju 15. kola Rukometne Superlige Srbije. Razlog je nova povreda Stefana Dodića.

Jedan od najtalentovanih rukometaša na svetu, MVP juniorskog EP 2022. godine, u sredu je odigrao prvi meč u dresu Novosađana, prvi na srpskim terenima u seniorskoj konkurenciji u četvrtfinalu Kupa Srbije protiv Crvene zvezde u Šumicama.

Izabrane vesti

Vratio se na parket posle tri meseca pauze. Bilo ga je milina gledati, kao deli lopte, asistira pivotmenima, krilima, razigrava bekove. Na dan meča sa Partizanom – šok na Slanoj Bari.

Posle pobede nad crno-belima na Banjici, trofejni trener Vojvodine Boris Rojević bio je smkrnutog lica.

Dodić je ustao jutros i izgubio deo mišića. Niko ne zna zašto, zbog čega. Izgubio je 30 odsto mišića. Zaista sam šokiran i ceo dan sam nervozan i jako tužan. Mislim da je to dete trebalo da bude neko ko će da nosi našu reprezentaciju i Vojvodinu u narednim sezonama. Bio je moja velika želja i prethodnih godina. Bio sam u šoku kada me je nazvao kondicioni trener i saopštio mi to. Znam da ćemo svi u klubu da učinimo sve, da ćemo da obiđemo sve doktore, celu Evropu, da vidimo šta je prava dijagnoza. Verovatno da nije bila prava dosad. Dobio je zeleno svetlo da igra i...“, rekao je Rojević.

Na pitanje koliko bi trebalo da odsustvuje, trener Lala je rekao:

Ne znam šta će biti s njim i njegovom karijerom“.

Podsetimo, polovinom oktobra je Dodić stigao u Vojvodinu iz Celje gde nisu imali stpljenja za njegovu povredu, pa su raskinuli ugovor. Bio je na rehabilitaciji nekoliko meseci. Godinama ga muči koleno, odnosno patelarni ligament kolena. Posle treninga, utakmice, koleno mu se upali, oseća bol.

Svi su mislii da je povreda prošlost, da ćemo da uživamo u majstorijama Vranjanca na srpskim parketima, da će biti veliko pojačanje Novosađana u nastavku sezone, ali nažalost nova povreda srednjeg beka...



tagovi

Stefan DodićRK VojvodinaBoris RojevićRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara