Nikola Karabatić (©Reuters)
Nikola Karabatić (©Reuters)

Konačan spisak Francuza: Karabatić udara na Orlove

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.01.22. | 13:17

Selektor Galskih petlova Gijom Žil objavio konačnih 20 imena rukometaša na koje računa na Evropsko prvenstvo koje počinje u četvrtak

Korona virus pogodio je rukometnu reprezentaciju Francuske na početku priprema, krajem prošle godine. Čak osmorica su bila pozitivna, ali su se oporavili i stavili na raspolaganju selektoru Gijomu Žilu.

Za Evropsko prvensrvo u Mađarskoj i Slovačkoj, mladi stručnjak od ranije nije mogao da računa na povređene bekove Barselone i Pari Sen Žermena Timotoja N‘Gasana i Nedima Remilija. Pivotmen Luka Karabatić se tokom priprema povredio, pa je i on otpao, a nema i Elomija Prandija koji je zadobio ubode nožem tokom novogodišnje noći na ulicama Pariza.

Izabrane vesti

Iako bez četvorice važnih igrača, Žil može da računa na veoma jak sastav kadar da se umeša u borbu za medalju, možda i za najsjajniju. Svetski šampion Danska i dvostruki uzatopni prvak Evrope Španija biče najveći takmaci Galskim petlovima.

Selekciju će da predvodi neuništivi Nikola Karabatić, koji i u 38. godini ne želi da kači patike o klin. Nije više to onaj stari as koj je mleo rivale, ali iskustvom daje snagu mlađim igračima.

Na spisku Žila su 20 igrača, od kojih za prvu fazu u Segedinu za svaki meč može da bira kojih 16 rukometaša će da izvede na teren.

GOLMANI: Remi Desbone (Nim), Vensan Žerar (Pari Sen Žermen) i Vesli Pardin (Eks)

LEVA KRILA: Ig Deska (Monpelje), Dilan Nai (Vive Kjelce)

DESNA KRILA: Benoa Konko (Pari Sen Žermen), Janis Lene (Monpelje), Valentini Port (Monpelje)

PIVOTMENI: Ludovik Fabregas (Barselona), Nikola Turna (Vive Kjelce), Teo Monar (Nant)

DANSKA SA KVOTOM 2,30 JE PRVI FAVORIT ZA EVROPSKU KRUNU. POGLEDAJTE I OSTALE KVOTE MOZZARTA ZA ŠAMPIONA STAROG KONTINENTA.

LEVI BEKOVI: Nikola Karabatić (Pari Sen Žermen), Karl Konan (Eks), Roman Lagard (Eks), Tibo Bret (Nant)

SREDNJI BEKOVI: Kentin Mae (Vesprem), Ajmerik Min (Nant)

DESNI BEKOVI: Dika Mem (Barselona), Melvin Ričardson (Barselona), Žulijen Bos (Monpelje)

Francuska otvara šampionat u Segedinu 13. janaura sa Hrvatskom, sledi meč sa autsajderom Ukrajinom za dva dana, a onda u poslednjem meču Grupe C Trikolori će igati sa Srbijom. Prve dve reprezentacije iz svih šest grupa izboriće plasman u Top 12 fazu koja se igra u Budimpešti i Bratislavi.

-----------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------



tagovi

ep u rukometuEvropsko prvenstvo u rukometuRukometna reprezentacija SrbijeNikola KarabatićRukometna reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara