Konor Makgregor: Habib me je pošteno prebio!

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.10.18. | 09:52

Irski fajter se konačno obratio navijačima i ljubiteljima UFC-a pokazavši ipak da je sportska veličina i da poštuje ratnički kodeks. Za razliku od Nurmagomedova

Najpopularniji MMA borac na svetu, Konor Makgregor držao se prilično tiho i na distanci otkako je pre nešto više od dve nedelje doživeo poraz u borbi za titulu u lakoj kategoriji sa Habibom Nurmagomedovim.

Irac niti jednom rečju nije napao Dagestanca, ni njegovu ekipu zbog tuče nakon što je predao meč. Napali su i njega u oktagonu, ali im nije ostao dužan. Kodeks ratnika ga je vodio kroz proteklih petnaestak dana ne dopustivši mu da uvredi protivnika kojeg je pre toga izvređao na pasja kola. Vređao mu je i porodicu i veru i naciju. Bilo je vrlo lično, barem je Nurmagomedov to tako shvatio. I pokazao je da nije savršeni sportista niti borac, već da lako može da mu se"uđe u glavu". Bes i mržnja koju mu je tada raspalio Makgregor isijavaju i dan-danas. Kroz stav i izjave, pre svega, pošto on sada vređa poraženog. A to nije po kodeksu ratnika, nikako.

Izabrane vesti

A to nije ni junački i u krajnjem slučaju ni sportski, dok je pak sada Irac taj koji se drži kako treba. Jasno je iz svega ovoga da je ipak Makgregor pravi, istinski ratnik, a da je sve ovo oko njega čist šou i da je život ipak negde vam oktagona.

Nurmagomedov, čini se nije takvog mišljenja, što se odlično vidi i iz njegovih postmeč izjava i ponašanja. Za razliku od Makregora koji je ostao na nivou, a da pritom nije želeo da podnese prijavu ni protiv jednog člana Habibovog tima iako su ga ovi napali po završetku meča!

Makgregor zaslužuje svako poštovanje za ponašanje nakon borbe, a koliko je on sve to normalno primio, iako je doživeo dobre batine i pritom bio primoran da preda ne bi li izbegao lomljene vrata ili/i vilice, vidi se i iz njegovog obraćanja javnosti preko profila na Instagramu koji je osvanuo u noći između ponedeljka i utorka.

"Moje misli o borbi... Sa aspekta sporta, on je dobio prvu rundu, ali sa spekta tuče ona je moja! Protivnik me je skoro celu rundu držao za noge i praktično ništa nije uradio, ali je zato dobio i koleno i lakat u glavu i još par udaraca. U drugoj rundi mi je bežao po kavezu pre nego što je nekako pogodio desnom što je promenilo tok runde. Bio je to dobar udarac. Odmah sam se povratio, ali je on uspeo da me obori i da dominira. Loše sam se pripremio za stojku protiv njega, a on je sve uradio kako treba. Ako dođe do revanša, mnogo više ću obratiti pažnju na njegove udarce, ta desna ruka nikada mi više neće zapretiti. Nisam tom aspektu njegove borbe dao dovoljno respekta, samo rvanju. To se više neće ponoviti. Posle najlošije runde u mojoj karijeri vratio se i dobio treću rundu. Ali nisam uspeo dobro da se oporavim za četvrtu rundu, ponovo je legao i oborio me, imao sam stabilnu poziciju, ali sam napravio krucijalnu grešku, otvorio sam mu vrat i on me je dobio pošteno. Šta da kažem. Bila je to velika borba i zaista sam uživao! Vratiću se sa velikim samopouzdanjem. Potpuno pripremljen. Ako ne bude odmah revanša, nema problema. Boriću se sa sledećim koji mi stane na put. "

FOTO: Action Images


tagovi

Konor MekgregorHabib NurmagomedovmmaUFC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara