Vasić i Mačković (©Reuters)
Vasić i Mačković (©Reuters)

Korona uništila snove o medalji: Vasić i Mačković završili kao peti

Vreme čitanja: 1min | čet. 29.07.21. | 02:35

Dve nedelje bez treninga sigurno uticale na rezultat

Najveća srpska nada u medalju kada je veslanje u pitanju potopljena je verovatno onog dana kada su naši predstavnici stigli u Tokio.

Odmah po sletanju u Japan otkriveno je da Miloš Vasić ima koronu i naredne dve nedelje je bez treninga proveo u karantinu tokijskog hotela.

Izabrane vesti

Miloš Vasić i Martin Mačković su na kraju uspeli da se domognu finala u trci dvojaca na 2000 metara, ali nedostajao im je taj završni udarac, jači zaveslaj, u borbi za medalje, koju su okončali na petom mestu (6:22,34). Bili su na polovini trke četvrti, činilo se da bi mogli da se bore za bronzu, ali u drugoj polovini nisu imali dovoljno snage za napad na dansku posadu.

Bržu trku za skoro pet sekundi Vasić i Mačković su odveslali u polufinalu (6:17,47), a sa tim vremenom bi danas došli do bronzanog odličja.

Prema očekivanjima, zlatnu medalju odnela su neprikosnovena braća Martin i Valent Sinković (6:15,29), koji su godinama nedodirljivi i već na pola trke su svima stavili do znanja da je najsjajnije odličje rezervisano za njih.

Srebro je pripalo Rumunima, dok se ispred srpskog dvojca našao i bronzani tim Danske, kao i četvrtoplasirani Kanađani.


tagovi

Veslanjetokio 2020Miloš VasićMartin Mačković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara