Miloš Kos (©Starsport)
Miloš Kos (©Starsport)

Kos torpedovao skupi norveški projekat, Vesprem pregažen u Danskoj (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.09.23. | 20:51

EHF Liga šampiona: Zagreb pobedio Kolstad sa 31:20, a mladi srpski levi bek pogodio četiri puta mrežu gostiju, uz samo jedan promašaj. Ilićev tim glatko poražen u Odenseu od GOG-a – 30:36. Barsa ubedljiva u Portu – 38:30

Pompezno najavljeni norveški projekat, Kolstad, pao je pre nego što je i zaživeo. Rukometaši norveškog šampiona morali su letos da se odreknu velikih plata (smanjenje od 30 odsto), poklonjeno im je učešće u evroeliti, a ni rezultatski Sander Sagosen i kompanija ne stoje dobro. Posle poraza na svom terenu od poljskog Kjelcea, Zagreb je očitao lekciju Skandinavcima – 31:20 (17:10).

Odličnu partiju pružio je potencijalni srpski reprezentativac Miloš Kos. Momak iz Kozarske Dubice pogodio je četiri puta iz pet pokušaja. Sa tribina ga je gledao selektor Orlova Toni Đerona i verovatno video kandidata za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj početkom naredne godine.

Izabrane vesti

Posle dva poraza, smene Slavka Goluže s kormila, hrvatski prvak je odgrao sjajno, od početka meča kontrolisao rezultat i na kraju naneo pravu katastrofu Norvežanima. Blistali su veterani, Kubanac Kuni Morales sa osam golova i Rus Timur Dibirov sa šest. Odličan na golu je bio Matej Mandić koji je imao čak 16 odbrana. Kod očajnih gostiju više od polovinu pogodaka svog tima – 11, delo je Islanđanina Bjerna Sigvaldija Gudjonsona. Sagosen je samo tri puta pogodio mrežu domaćina. Zbog povrede nije blo desnog beka Magnusa Abelvika Reda.

Najbolji igrači svake godine odlaze iz GOG Gudmea, ali danski šampion i dalje gazi. Vesprem, jedan od kandidata za evropsku titulu, stigao je u Odenze kao favorit, ali je pregažen tim Momira Ilića – 30:36. Raspucan je bio Aron Hans Mensing sa 11 golova, dok su Nikolaj Pederson i Emil Madsen pogodili po sedam puta. Raspoložen na golu je bio Tobijas Tulin sa 13 intervencija. U ekipi srpskog stručnjaka istakao se Nedim Remili sa osam pogodaka, dok su po pet pogodili Mikita Vailupau i Ludovik Fabregas.

Srpski reprezentativac Dragan Pešmalbek se jednom upisao u listu strelaca. Opet su najslabiji deo tima bili golmani. Španci Ignasio Bioska i Rodrigo Korales sakupili su samo osam odbrana (Bioska pet).

Barselona je rutinski slavila u Portu sa 38:30. Portugalac Luis Frade je dao šest golova, a po pet su postigli Arinjo Benkočea i Blaž Janc. Opet je fenomenalan, kao i prošle nedelje protiv Magdeburga, bio Danac na golu Emil Nilsen koji je sakupio čak 19 odbrana. Kod Zmajeva po pet puta su mrežu Katalonaca zatresli Viktor Ituriza, Rui Silva i Antonio Martinez Ljamazares.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

EHF LIGA ŠAMPIONA – 3. KOLO

GRUPA A

Sreda

Eurofarm Pelister - Kil 20:23 (9:11)

Kjelce - PSŽ 30:29 (16:15)

Četvrtak

Porto - Barselona 30:38 (15:19)

Zagreb - Kolstad 31:20 (17:10)

GRUPA B

Sreda

PIK Seged - Olborg 34:27 (20:16)

Magdeburg - Celje 39:23 (20:13)

Četvrtak

GOG Gudme - Vesprem 36:30 (18:14)

Monpelje - Visla Plock 30:28 (14:15)



tagovi

Miloš KosRK ZagrebRK KolstadMomir IlićVespremGudmeRK Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara