Mihajlo Repanović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Mihajlo Repanović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Kotorski Primorac izvukao veliki bod: Šapcu visi opstanak, Šulc i Marković tragičari

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.03.22. | 18:20

Tim Nemanje Ličanina prokockao veliku prednost - 8:8

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Kragujevca)

Bitka za opstanak u prvom rangu Jadranske lige ništa manje nije uzbudljiva od one za prvo mesto i benefit organizovanja Fajnal-fora. U Kragujevcu se vodi rovovska bitka, sva tri tima kojima visi opstanak na trećem turniru raspoređeni su u Šumadiju. Budva i Mornar su već prežaljeni, pitanje je samo ko će direktno u niži rang, a ko u baraž, dok se kotorski Primorac, Solaris iz Šibenika i Šabac “kolju” da izbegnu doigravanje. Primorac je velikim povratkom i osvajanjem boda u derbiju začelja uvećao šanse da očuva status prvoligaša - 8:8 (1:2, 4:1, 2:2, 1:3). 

Izabrane vesti

Stvorila se ogromna gužva na dnu tabele, Šabac je oživeo Solaris. Porazom u direktnom duelu ulio je nadu Šibenčanima da mogu do opstanka, skliznuo je u opasnu zonu i meč sa Primorcem dočekao je sa omčom oko vrata. Pobeda protiv tima iz Boke kotorske postala je jedino sredstvo koje izvlači Šapčane na “suvo”, ali im nije bio garant izbegavanja baraža. Imao je Šabac odličnu priliku da napravi krupan korak ka opstanku, ali je skoro dobiju bitku protiv Primorca ispustio, pa će sastav Nemanje Ličanina morati da se vadi sutra protiv kragujevačkog Radničkog. To je baš ono što nisu želeli... 

Ogroman hendikep je za Šabac bilo neigranje povremenog reprezentativca Ognjena Stojanovića, koji je preskočio i prvi turnir regionalne lige u Beogradu. Koliko Šapčani mogu najbolje se videlo na drugom turniru, jedinom na kome je Stojanović zaigrao ove sezone. Perfektno je funkcionisala spona Ognjen Stojanović - Savo Ćetković. Sada na tu osovinu Šapčani nisu mogli da se oslone. Morali su da pronađu druga rešenja, za meč sa Primorcem su donekle uspeli - digao se Kristijan Šulc, podsetio je na izdanja u kvalifikacijama za LEN Kup Evrope, ali je odličnu partiju poništio promašenim petercem. 

Šabac je od gotovog napravio veresiju, sve mu se crtalo da “zatvori” meč, ali to nije učinio. Ni kapital od četiri gola Ličaninovom timu nije bio dovoljan da trijumfuje, ispustio je dobijen meč, a da sve bude gore po Šapčane promašili su dva peterca u završnici. Posle gola kapitena Nikole Markovića za 7:3 došlo je do opuštanja u taboru Šapca, ležeran pristup u završnici trećeg kvartala ih je skupo koštao. Za 30 sekundi je Primorac prepolovio zaostatak, zatresli su mrežu Dušan Matković i Đorđije Stanojević, i sve je ponovo bilo otvoreno.  

Kristijan Šulc je strelom rasparao mrežu Kotorana, bio je to njegov četvrti gol iz petog udarca. A onda - pomračenje. Svezali su vaterpolisti Primorca tri gola i stigli do velikog boda, dok Šabac u završnim minutima nije realizovao dva peterca. Prvi je promašio Kristijan Šulc, a drugi Nikola Marković, koji je zatresao prečku. Kazna je “morala” da stigne. Marko Mršić je pogodio sa pet metara, uspeo je da provuče loptu i savlada Radoslava Filipovića. Ostalo je Šapcu dovoljno vremena da upiše pobedu, ali je Kristijanu Šulcu lopta skliznula s ruke. Išao je ka zvanju heroja, postao je tragičar.

TREĆI TURNIR REGIONALNE LIGE 

RASPORED ZAGREB 

3. mart

Crvena zvezda - Jadran HN 9:11

Jadran ST - Budva 17:7

Mladost - Mornar 11:7

4. mart

Jadran HN - Jadran ST 6:11

Mornar - Budva 6:6

Novi Beograd - Crvena zvezda 15:11

5. mart

Jadran HN - Mornar 14:8

18.50: Mladost - Crvena zvezda

20.40: Jadran ST - Novi Beograd 

6. mart

10.00: Budva - Crvena zvezda

11.50: Jadran ST - Mladost

13.40: Mornar - Novi Beograd 

RASPORED KRAGUJEVAC 

4. mart

Jug - Primorac 12:9

Radnički - Partizan 10:12

Šabac - Solaris 8:12

5. mart

Šabac - Primorac 8:8

18.50: Partizan - Solaris

20.40: Radnički - Jug

6. mart

17.00: Primorac - Partizan

18.50: Solaris - Jug

20.40: Radnički - Šabac



tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluRegionalna liga u vaterpoluRegionalna vaterpolo ligaVK PrimoracVK ŠabacKristijan Šulc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara