(©MN Press)
(©MN Press)

Kralj strelaca zaustavljen, kuglica u penal-ruletu stala na srpsku stranu: Novi Beograd u finalu Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.06.23. | 18:07

Munaris i Paviljar tragičari

I dalje tinja nada u Novom Beogradu, i dalje može da se popne na krov Evrope i postane tek četvrti srpski klub sa najdragocenijim peharom. Ne može ekipa Živka Gocića bez drame, takva joj je svaka utakmica bila ove sezone, pa i polufinalna sa Barselonetom. U poslednjem minutu propustila je šansu da se plasira u finale, ali su ovoga puta peterci bili talični za organizatora finalnog turnira - 8:8, petercima 12:10. 

Novi Beograd je besprekorno pucao peterce, ni trunke nesigurnosti nije bilo među izvođačima. Svi do jednoga bili su precizni, počev od Radomira Drašovića, preko Alvara Granadosa i Strahinje Rašovića, pa do Angelosa Vlahopulosa. Kod Barselonete su u tragičare izrasli Alberto Munaris - prodrmao prečku - i Luk Paviljar, kome je rezervni golman Radoslav Filipović skinuo šut.

Izabrane vesti

Pokretljivu odbranu igrao je Novi Beograd na otvaranju utakmice. Bez ikakvih poteškoća spoljna linija srpskog šampiona zatvarala je liniju dodavanja za centre, odsečeni su bili Migel de Toro i Rođer Taulj. Imao je Živko Gocić razloga za zadovoljstvo, međutim, raspoloženje organizatora turnira brzo se promenilo. 

Igrač više, prebačaj sa krila Angelosa Vlahopulosa i lopta ka liniji dva metra - nepogrešiv je iz takvih situacija Nikola Jakšić. Jedan od najboljih svetskih bekova dao je vetar u leđa domaćem sastavu, ni šut isprva nije služio Alberta Munarisa i Felipea Peronea, ali to je trajalo samo dok Barseloneta prvi put nije probila blok i matirala Žoaa Pedra Fernandesa

Brazilsku čuvar mreže je u četvrtfinalu imao neverovatnih 17 intervencija, otvorio je dobro i meč sa Barselonetom, a samopouzdanje mu je opalo kada je Mark Larumbe realizovao kontru. Nisu to situacije gde golmani previše mogu da učene, a opet Žoao je tada postao ranjiv. Osetio je španski prvak da može sa Novim Beogradom, da je samo pitanje trenutka kada će profukcionisati saradnja sa centrima, a tada i čitava koncepcija. 

(©MN Press)(©MN Press)

Dva puta je Barseloneta izborila peterac, nemoćni su bili defanzivci Novog Beograda, kao i Žoao Pedro Fernandes kada su Alberto Munaris i Felipe Perone potezali sa pet metara. Aktivirao se i crnogorski reprezentativac Dušan Matković, tim Elvisa Fatovića imao je tri gola prednosti i dopustio suparniku da se vrati, baš kao što je to uradio i Novi Beograd stepenicu ranije.

Mat nije stigao, a ubrzo su kod organizatora finalnog turnira Lige šampiona iščezle greške poput onih da posle faula uđu unutar šest metara, opale i pogodak ne važi. Pokrenuo je novobeogradski klub pogodak Strahinje Rašovića, odapeo je strelu i lopta je posle rikošeta završila iza imaginarne gol-linije. Tog trena Španci su prestali da igraju, bekovi Dimitrios Skumpakis i Radomir Drašović da pronalaze prava rešenja u napadu, a Duško Pijetlović doneo igru kod stative. 

Punih deset minuta španski klub bio je bez pogotka, sve do petrca koji je u gol pretočio Mark Larumbe. Nije bilo njegovog i Famerinog prepoznatljivog uplivavanja na liniju dva metra, u potpunosti je zaustavljena ta akcija Barselonete. Fatovićevi bekovi nisu uspevali da sačuvaju Duška Pijetlovića, probleme je jednostrukom prvaku Evrope pravio i Alvaro Granados

Novi Beograd nije sačuvao minimalnu prednost u završnici, čak je morao i da se vadi. Angelos Vlahopulos je poništio hitac španskog kralja strelaca Felipea Peronea, a tim Živka Gocića imao je idealnu priliku da izbori finale u poslednjim sekundama. Sudije su isključile Martina Fameru 23 sekunde pre kraja, međutim, šut Alvara Glanadosa je bio blokiran, a Angelos Vlahopulos je uzdrmao prečku.

Ušla je utakmica u penal-rulet, a tragičari su bili Alberto Munaris i Luk Paviljar.

BARSELONETA - NOVI BEOGRAD 10:12

(1:1, 4:2, 1:4, 2:1, 2:4)

Beograd

Bazen: 11. april

Sudije: Margeta (Slovenija), Ome (Nemačka)

BARSELONETA: Agire (7 odbrana), Famera, Matković 1, Munaris 3, De Toro, Larumbe 2, Paviljar, Fernandes, Taulj, Perone 2, Bijel, Bustos, Porter. Trener: Fatović.

NOVI BEOGRAD: Fernandes (6 odbrana), S. Rašović 1, Martinović, Granados 1, Vučinić, Pijetlović 2, Drašović 1, Jakšić 1, Perković, Vlahopulos 1, Skumpakis 1, V. Rašović, Filipović. Trener: Gocić.

RASPORED ZAVRŠNOG TURNIRA LIGE ŠAMPIONA:

Sreda

ČETVRTFINALE

Barseloneta - Jug Dubrovnik 11:9

Novi Beograd - Olimpijakos 13:11

Breša - Vuljagmeni 10:11

Pro Reko - Ferencvaroš 8:4

Četvrtak

POLUFINALE

Barseloneta - Novi Beograd 8:8, petercima 10:12

Vuljagmeni - Pro Reko 8:12

Subota

MEČ ZA TREĆE MESTO

19.00: Barseloneta - Vuljagmeni

FINALE

21.00: Novi Beograd - Pro Reko



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Novi BeogradVK Barseloneta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara