Ilija Bogdanović (©ARKUS liga)
Ilija Bogdanović (©ARKUS liga)

Krenuli i Pančevci: Bogdanović prvo pojačanje

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.07.23. | 13:37

Dinamo doveo doskorašnjeg pivotmena slovenačke Ribnice koji je pre dve i po godine bio na širem spisku Tonija Đerone

Pančevci su bili tihi ovog leta, ali počeo je prelazni rok u redovima Dinama. Prošlosezonski četvrtoplasirani tim rukometne Superlige doveo je prvo pojačanje. U pitanju je iskusni pivotmen Ilija Bogdanović koji je dve godine nosio dres slovenačkog tima Riko Ribinca.

Čačanin ima 27 godina, a pre Ribnice branio je s velikim uspehom dres kragujevačkog Radničkog. Na startu mandata Tonija Đerone na klupi Srbije pre dve i po godine bio je na širem spisku Orlova. Sada se vraća u srpski rukomet i u crno-žutom dresu zameniće u proteklom šampionatu jednog od najboljih kružnih napadača u Superligi, Uroša Pavlovića, koji je pojačao Metaloplastiku.

Izabrane vesti

Ovog leta je Dinamo napustio veliki broj igrača, pa će Dragan Marković da ima novi tim naredne sezone. Dres Pančevaca, osim pomenutog Pavlovića više neće nositi levo krilo Stefan Sunajko i desni bek Milan Golubović, koji su pojačali Vojvodinu, mladi levi bek Aleksa Jaćimoviski (2004. godište) otišao je u Jugović iz Kaća, a desni bek Aleksa Miloševića u leskovačku Dubočicu, dok je klub napustio i iskusni golman Obrad Ivezić, nekadašnji reprezentativac Srbije.

Pančevci ostaju i bez najboljeg igrača Danila Radovića koji je na pragu potpisa dvogodišnjeg ugovora sa nemačkim drugoligašem Mindenom.

U klubu sigurno ostaje Duško Čelica, stub odbrane u protekloj sezoni. Od teške povrede kolena se oporavlja i bronzani juniorski reprezentativac Nikola Stamenković. Iako je Dinamo tokom šampionata kaparisao Vojislava Brajovića iz Metaloplastike, iskusni desni bek neće igrati za Dinamo naredne sezone i izvesno ostaje u Šapcu.

Tim iz Banata će predstavljati Srbiju u EHF kupu, a počinje trećerangirano takmičenje od prvog kola, a biće u povlašćenom položaju na žrebu narednog ponedeljka u Beču.



tagovi

ARKUS ligaRK Dinamo PančevoEHF kupIlija Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara