Petar Nenadić (©AFP)
Petar Nenadić (©AFP)

Kukić udara na srpski bedem u Vespremu, PSŽ poljuljan posle kraha u prvenstvu, Hansen plaši Kjelce

Vreme čitanja: 4min | sre. 28.09.22. | 13:13

EHF Liga šampiona: Dinamo iz Bukurešta teško do bodova u Mađarskoj, derbiji u Magdeburgu i Olborgu. Zagreb pred svojim navijačima juri prve bodove u sezoni

Sjajan rukomet nas očekuje večeras. Igraju se prve četiri utakmice trećeg kola Lige šampiona. Za ljubitelje ovog sporta u Srbiji najzanimljiviji meč igra se u Vespremu – mađarski vicešampion dočekuje najbolji rumunski klub Dinamo (18.45).

Na terenu ćemo gledati čak trojicu srpskih reprezentativaca, Vladimira Cuparu i Drgaan Pešmalbeka na jednoj strani, a na drugoj Lazara Kukića, ovogodišnje pojačanje rumunskog prvaka. Naravno, perjanica Vesprema je nekadašnji Orao Petar Nenadić, a na klupi drugu sezonu sedi Momir Ilić.

Izabrane vesti

Dinamo je ovog leta doveo nekoliko odličnih rukometaša (Zejna, Akimenka, Bohana...), a najveće ime je upravo Kukić, koji je sa Benfikom osvojio Ligu Evrope, ali tim trofejnog španskog stručnjaka Ćavija Paskvala još nije konkurentan najboljim timovima Starog kontinenta. Vesprem ima oba trijumfa u evropskoj eliti, dok je ekipa iz Bukurešta sakupila samo bod. Posle poraza na svom terenu od Magdeburga, usledio je remi prošle nedelje protiv danskog šampiona Gudmea.

18.45: (1,12) Vesprem (8,00) Dinamo Bukurešt (7,75)

Nenadić je prošle nedelje bio najbolji akter u pobedi protiv Porta, postigao je osam golova. Sjajan je bio i Lazar Kukić u Danskoj, sa šest pogodaka u redovima Dinama. Razlika u kvalitetu je na strani domaćina. Imaće tim Momir Ilića i “vetar u leđa” od strane uvek pune dvorane, pa će teško Dinamo da ostane neporažen.

Mikel Hansen sa Olborgom čeka vicešampiona Evrope, Kjelce (20.45). Timu Talanta Dujšebajeva, uz Barselonu, daju se najveće šanse za titulu. Prošle nedelje je poljsko prvak lako pao u Blaugrani protiv branioca titule, a sada ga čeka novo gostovanje jednom od kandidata za finalni turnir u Kelnu. Danski bombarder je ove sezone pojačao Olborg posle decenije u redovima Pari Sen Žermena. Dugo je pauzirao prethodnih meseci, ali opet sevaju projektili iz ruku opake desnice. Hansen je na prva dva meča postigao 16 golova, dva manje od najboljeg strelca takmičenja, Aleksa Vlaha iz Celja.

20.45: (2,10) Olborg (8,00) Kjelce (2,00)

Gosti imaju dugu klupu, na svakoj poziciji puca od zvezda u redovima Kjelce – Aleks i Danijel Dujšebajev, Nedim Remili, Dilan Nai, Arcem Karalek, Nikola Turna, Igor Karačić, Arkadijuš Morito, golman Andreas Volf... Moraće Hansen da ima pomoć od Šveđanina Feliksa Klara i Islanđanina Arona Palmarsona.

20.45: (1,65) Magdeburg (8,00) PSŽ (2,70)

Vatra se očekuje i na istoku Nemačke, Magdebrg čeka Pari Sen Žermen (20.45). Šampion Bundeslige je i ove sezone nastavio da seje strah, dobio je sve utakmice u sezoni, pet u Bundesligi i dve u Ligi šampiona. Parižani su ove sezone slabiji nego prethodne. Nekoliko bitnih igača je otišlo, kao što su Nedim Remili, Benoa Konku, Vensan Žerar i pomenuti Mikel Hansen kao najvećei hendikep. Nikola Karabatić je već u godinama (ima 38), najavio je kraj karijere narednog juna. Sveci su završili sa maksimalnim učinkom u domaćem prvenstvu u sezoni 2021/22, a protekle nedelje su doživeli prvi neuspeh. Razbijeni su (27:35) u Tuluzu od tima koji trenira Danijel Anđelković, a jedan od najboljih igrača je kapiten Srbije, levo kirlo Nemanja Ilić.

Magdeburg je i ove sezone na islandski pogon. Dvojica ključnih igrača su srednji i desni bek Kristjanson i Magnuson, uz veliko pojačanje na golu, švajcarskog reprezentativca Nikolu Portnera.

18.45: (1,70) Zagreb (8,00) Porto (2,55)

Zagreb i Porto nemaju ni bod posle dva kola, pa je duel u hrvatskoj prestonici (18.45) možda poslednja šansa za oba tima da ostanu u igri za plasman u nokaut fazu.

"Protiv Porta možemo i moramo tražiti dobar rezultat. I protiv Magdeburga smo u prvom delu dobro stajali, međutim u drugom nismo uspeli ispratiti tempo. Naš veliki problem u ovom trenutku su mladost i rotacija spoljne linije. Prednosti su nam krila, pivoti i obrambena linija, međutim, kada je reč o bekovima jednostavno moramo biti spremni na povremene oscilacije. Nadam se da ćemo protiv Porta da izgledamo puno bolje i da ćemo uz dodatni angažman da dođemo do pozitivnog rezultata koji bi nam puno značio što zbog prvih bodova, tako i zbog samopouzdanja igrača u sve ono što radimo”, rekao je trener Zagreba Ivica Obrvan.

Za Zagreb igraju dvojica Srba, Stefan Dodić i Milan Milić, ali nemaju veliku minutažu na startu sezone.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

EHF LIGA ŠAMPIONA – 3. KOLO

Sreda

GRUPA A

18.45: (1,70) Zagreb (8,00) Porto (2,55)

18.45: (1,12) Vesprem (8,00) Dinamo Bukurešt (7,75)

20.45: (1,65) Magdeburg (8,00) PSŽ (2,70)

Četvrtak

18.45: (1,90) Visla Plock (8,00) Gudme (2,20)

GRUPA B

Sreda

20.45: (2,10) Olborg (8,00) Kjelce (2,00)

Četvrtak

18.45: (1,55) Kil (8,50) Seged (2,95)

20.45: (1,85) Barselona (hendikep -10,5) Celje (1,85)

20.45: (1,15) Nant (12,0) Elverum (6,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EHF Liga šampionaLazar KukićPetar NenadićVespremRK Dinamo BukureštVladimir CuparaDragan PešmalbekRK ZagrebRK MagdeburgRK PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara