Filip Janković (©MN Press)
Filip Janković (©MN Press)

Kuvaće do kraja grupne faze! Splićani pritisnuli Vujasinovića, Radničkom potrebno čudo nad čudima

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.04.23. | 21:37

Lazar Dobožanov spasao kragujevački klub težeg poraza od Barslonete...

Šest učesnika finalnog turnira Lige šampiona je poznato, preostala dva neće biti, sva je prilika, do poslednjeg kola. Kuvaće do kraja u grupnoj fazi!

Jug iz Dubrovnika ima kakav-takav bodovni kapital u grupi B, dok je u drugoj, posle večerašnjih utakmica, sve otvoreno. Splitski Jadran izbegao je scenario srpskog vicešampiona u Gruziji, pobo je zastavu na vrh Kavkaza (12:7) i izvršio pritisak na Vladimira Vujasinovića i Vuljagmeni. Izjednačio se dvostruki evropski prvak sa Grcima, boriće se za jednu kartu za Beograd, a Radničkom nakon poraza od Barselonete treba čudo nad čudima – 14:10.

Izabrane vesti

Tri kola pre kraja u bod su Jadran i Vuljagmeni poravnati – imaju ih 14 – ali Grci imaju nešto lakši raspored. Ekipa Vladimira Vujasinovića računa na bodove iz Tbilisija, a u poslednoj rundi će na domaćem terenu protiv Radničkog biti kovač svoje sudbine. Dok regionalnom vicepvaku predstoji da igra protiv Olimpijakosa, ali i Pro Reka.

I dalje Radnički nije precrtan u Ligi šampiona, međutim, morao bi da napravi prvorazrednu senzaciju i da mu se pritom poklope rezultati. Da u gradu na Lepenici baci pod noge Pro Reko, dobije i naredne dve utakmice, a da konkurencija rasipa bodove. Čini se nemoguća misija.

U Kragujevcu je Barseloneta potvrdila da igra najlepši vaterpolo na Starom kontinentu, da Elvis Fatović za svaku priliku ume da namesti ekipu, kao i da je Felipe Perone neuništiv. I nije jedini španski veteran od igrača koje bi polako trebalo da „pregazi vreme“, i nikako to da se desi, što je na mahove briljirao i školovao mlađe suparnike. Činili su to i drugi velikani: Aleksandar Ivović, Deneš Varga, Maro Joković, Gonzalo Ečenike, Andrija Prlainović

Ponovo je Lazar Dobožanov spasao Radnički težeg poraza. Srpski reprezentativac je još jedanput zabeležio dvocifren broj intervencija, uspevao je da ukroti udarce najboljih španskih vaterpolista i uđe u seriju. Ali, ni on nije mogao da pokupi lopte što su išle u malu mrežicu ili direktno u pomoćnu konstrukciju gola. Jednostavno, Barseloneta je trenutno druga liga za kragujevački klub. Pa, i za mnoge druge.

Dovoljno je bilo da Katalonci odigraju staloženo nekoliko minuta, da u bazenu bude najbolja postava i odlazila je ekipa hrvatskog stratega na osetniju razliku. Povremeni španski reprezentativac Nikolas Garsija pravio je probleme domaćinu u tranziciji, a koliko Barseloneta puca od samopouzdanja videlo se i po tome što Felipe Perone nije izveo prvi peterac, već – Mark Larumbe. Nisu mu specijalnost.

Ubedljiv je bio španski prvak, iako beka Alberta Munarisa nije služio šut, a nešto slabiju njegovu partiju iskoristio je i mladi Bogdan Gavrilović da postigne jedan od lepših golova. Bilo je intervala kada je tim Uroša Stevanovića uspevao da se nosi sa liderom, ne i da bude konstantan. Kod Radničkog su golgeterski odskočili Nemanja Stanojević, Miloš Ćuk, Bogdan Gavrilović i Nikola Lukić – svi dvostruki strelci – dok su Barselonetinu listu strelaca predvodili Felipe Perone i Nikolas Garsija sa tri precizna hica.

Španci su potvrdili još jedanput da ne leže Kragujevčanima, ali je ovoga puta srpski predstavnik pružio daleko bolju partiju u odnosu na pređašnje duele sa četom Elvisa Fatovića.

LIGA ŠAMPIONA – 11. KOLO

Sreda

GRUPA A

Olimpijakos – Hanover 15:8

Vuljagmeni – Pro Reko 7:13

Dinamo Tbilisi – Jadran Split 7:12

Radnički Kragujevac – Barseloneta 10:14

Utorak

GRUPA B

Jug Dubrovnik - Ferencvaroš 12:12

Sabadelj - OSC Budimpešta 9:8

Špandau - Marselj 11:9

Breša - Novi Beograd 12:9



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK RadničkiVK BarselonetaUroš StevanovićElvis Fatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara