Lamar Džekson, Kristijan Mekefri i Majlis Geret (©AFP)
Lamar Džekson, Kristijan Mekefri i Majlis Geret (©AFP)

Lamaru utešna MVP kruna, Mekefri najbolji ofanzivac, a Geret defanzivac

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.02.24. | 08:56

Dva dana pre Superboula u Las Vegasu uručene nagrade

Lamar Džekson i dalje nema učešće u Superboulu, ali zato ima dve nagrada za MVP NFL šampionata. Dva dana pre utakmice svih utakmica u SAD-u, borbu za Lombardijev trofej, u Las Vegasu su izabrani najbolji pojedinci. Najkorisniji igrač lige je kvoterbek Balitmor Rejvensa.

On je postao tek 11. igrač koji je dva puta ili više osvajao ovu laskavu nagradu. Pre njega to je uspelo Pejtonu Meningu, Eronu Rodžersu, Tomu Brejdiju, Džimu Braunu, Bretu Favru, Džobiju Junitasu, Patriku Mahomsu, Džou Montani, Stivu Jangu i Kurtu Vorneru.

Izabrane vesti

Nastavljana je kletva poslednje decenije da MVP nikada nije osvojio Superboul. Podsetimo, u ponedeljak pola sata posle ponoći u borbi za trofej boriće se Kanzas Siti Čifs i San Francisko Fortinajners.

Ponedeljak, 00.30: (2,15) Kanzas Siti Čifs (13,0) San Francisko (1,85)

Za najboljeg ofanzivca godine izabran je Kristijan Mekefri, raning bek San Franciska, dok je defanzivni MVP sjajni vođa odbrane Klivlend Braunsa Majlis Geret.

Ofanzivni ruki godine je senzacionalni kvoterbek Hjustona Si Džej Straud, dok je defanzivni novajlija šampionata njegov saigrač iz Teksasa Vil Anderson. Najbolji trener NFL-a je pomalo neočekivano Kevin Stefanski iz Klivlend Braunsa. Pretpostavljalo se da će ta nagrada da ode u ruke Denu Kembelu iz Detroit Lajonsa.

Nagrada za povratnika godine otišla je u ruke nekadašneg šampionskog kvoterbeka Baltimora Džoa Flaka koji je u finišu ligaškog dela šampionata u 38. godiini predvodio napad Klivenda posle povrede Dešona Votsona. U Kući slavnih NFL-a našli su se Džulijus Pepers, Devin Hester, Dvajt Frini, Andre Džonson, Patrik Vilis, Stiv Mekmajkl i Rendi Gradišar.

Nagradu Volter Pejton za igrača godine kada je u pitanju društveno korisni rad, humanitarna delatnost, dobio je veteran Pitsburg Stilersa, defanzivni tekl Kameron Hejvord.


tagovi

NFLNFL ligaamerički fudbalLamar DžeksonBaltimor Rejvens

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara