Paskal Hens (©Reuters)
Paskal Hens (©Reuters)

Legendarni Nemac stao na stranu Gislasona: Kako nijedan Skandinavac ne kaže da je umoran?

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.01.23. | 10:51

"Razumem igrače koji su dugo u Bundesligi. Sezona je duga, malo ima vremena za porodicu, ali u Nemačkoj igra veliki broj Šveđana, Norvežana, Danaca, Islanđana. Niko od njih ne kaže da želi da se odmori, da neće da igra za reprezentaciju", istakao je Paskal Hens, nekada levi bek Hamburga i Pancera, sada stručni konsultant Eurosporta

Problemi u taboru Nemačke, najvećeg rivala Srbije za prvo mesto u Grupi E na Svetskom prvenstvu u Katovicama. Selektor Alfred Gislason ne može da računa na najjači sastav. Daleko od toga da Islanđanin ima slab tim, ali ipak najbolji ne igraju za Pancere.

Prethodnih godina zvezde Bundeslige su se opraštale od nacionalnog tima. Prvi je nogu povukao Uve Genshajmer iz Rajn Nekar Levena, svojevremno najbolje levo krilo planete, a za nacionalni tim ne igra više ni trio Kila – Hendrik Pekeler, Patrik Vinček i Štefan Vajnhold.

Izabrane vesti

Neće biti u Katovicama ni Julijsa Kuna iz Melsungena, a pred ovaj šampionat Gislasonu je otkazao i Fabijan Vide. Iskusni stručnjak, nekada trofejni trener Kila, frustriran je što ne može da ima najjači tim na raspolaganju, a svoj glas podigao je nekada veliki as nemačkog rukometa Paskal Hens, koji je sa Hamburgom bio šampion Evrope.

Stručni konsultant Eurosporta kaže da u njegovo vreme nije bilo toliko otkazivanje zbog umora.

Potpuno razumem nezadovoljstvo selektora Gislasona. Uvek sam sa velikom radošću igrao za reprezentaciju. Bilo je otkazivanje i u moje vreme, ali ne ovolikog. Razumem igrače koji su dugo u Bundesligi. Sezona je duga, malo je vremena za porodicu, ali u Nemačkoj igra veliki broj Šveđana, Norvežana, Danaca, Islanđana... Niko od njih ne kaže da je umoran, da želi da se odmori, da neće da igra za reprezentaciju. Ne mogu da se setim nekog primera da je Skandinavac otkazao igranje za svoju zemlju ukoliko nije opravdano odsutan zbog povrede”, rekao je Hens, prenosi rukometni portal handball-world.news.

16.00: (1,20) Švedska (11,0) Srbija (5,60)

Nekada levi bek Nemačke i Hamburga kaže da nova reprezentacija ima kvalitet, ali je ne treba stavljati pritisak rezultata na Svetskom prvenstvu.

“Mislim da u Nemačkoj imamo tendenciju da vršimo preveliki pritisak na sebe jer smo postavili previsoke ciljeve. Trebalo bi da naučimo poslednjih godina da nismo više vrhunska reprezentacija. Ako uđete na turnir s ciljem da igrate najbolji rukomet i stignete što dalje, onda stičete samopouzdanje za Evropsko prvenstvo koje se igra kod nas naredne godine”.

Hens smatra da Nemačka nije kandidat za medalje.

Bilo bi lepo da osvojimo odličje, ali nismo u poziciji da smo među favoritima. Moramo da se fokusiramo na prvu fazu”.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE SRBIJA BITI ŠAMPION SVETA U RUKOMETU JE 50,0. DANSKA JE PRVI FAVORIT (2,10).

Legendarni levi bek vidi Skandinavce u borbi za titulu.

Švedska i Danska su apsolutni favoriti. Gajim simpatije prema Islandu. Sa Gislijem Kristjansonom, Ingijem Magnusom, Aronom Palmarsonom mogu da budu veoma interesantni. Oni bi mogli da budu prijatno iznenađenje”, zaključio je Hens.

Selektor Gislason je rekao da je cilj njegovog tima da prenesu maksimalan broj bodova u narednu rundu.

"Naš cilj je da osvojimo grupu. Ali s tim će koketirati i Katar i Srbija. Važno je uzeti što više bodova u prvoj fazi ako želimo da dođemo do nokaut runde. Ako kiksnete u prvoj fazi, teško možete to da nadoknadite u nastavku. Zato je grupna faza najvažniji cilj”, istakao je Islanđanin.



tagovi

rukometna reprezentacija nemačkeRukometna reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u rukometuPaskal Hens

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara