(©CEV)
(©CEV)

Lepo je videti ovako nešto: Srpski dizači sa MVP nagradama posle pobeda u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.12.23. | 11:35

Maja Ognjenović i Bojana Drča obeležile četvrto kolo elitnog evropskog takmičenja

Već dugo ženska odbojkaška reprezentacija Srbije može da se pohvali da ima dva sjajna dizača. Svi uspesi su napravljeni ili pod vođstvom Maje Ognjenović, ili kada je igrom dirigovala Bojana Drča. Njih dve ove sezone vrhunsku klasu dokazuju i u dresovima Skandićija i Fenerbahčea.

Sinoć su ljubitelji odbojke mogli da uživaju gledajući srpske igračice. Ognjenovićeva je predvodila italijanski tim do maksimalne pobede protiv Vašaša, a Drča je pogurala turskog šampiona do trijumfa u duelu sa Potsdamom.

Izabrane vesti

Obe su završile utakmice sa MVP nagradama u rukama. Sasvim zasluženo...

Pored dirigentskih sposobnosti, Maja Ognjenović je pokazala i druge kvalitete... Osvojila je dva poena iz napada, uz 67 odsto uspešnosti. Odservirala je 16 puta, nijednom nije pogrešila.

Njen tim je ukupno imao 57 odsto realizacije napada, od 86 lopti odbojkašice Skandićija prošle su 49. Ono što takođe svedoči o odličnom dizanju jeste podatak da nijednom nisu izblokirane.

Bojana Drča je u pobedi Fenerbahčea protiv Potsdama učestvovala sa čak sedam poena. Imala je učinak u napadu 4-3 (75 odsto), dva asa i dva bloka. Turski tim je napadao sa 52 odsto uspešnosti, a protivnice su zabeležile samo tri bloka.

Skandići trenutno zauzima prvu poziciju u grupi B sa maksimalnim skorom 4-0. U narednom kolu će 10. januara gostovati Marici. Fenerbahče ima identičan učinak od četiri trijumfa, a sledeći izazov za njega je duel sa Kalcit Kamnikom 11. januara.

Po propozicijama CEV, pobednici svih pet grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale. Drugoplasirane ekipe i najbolja trećeplasirana ekipa otići će u plej-of za plasman u četvrtfinale. Preostale četiri trećeplasirane ekipe takmičenje će nastaviti u četvrtfinalu Kupa CEV.


tagovi

Maja OgnjenovićBojana DrčaŽOK FenerbahčeŽOK Skandići

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara