(©MN Press)
(©MN Press)

Liga šampiona: Bombarder Munariz vodio Barselonetu do trijumfa u derbiju kola

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.12.20. | 20:10

Milan Aleksić bolji od Đorđa Lazića

U derbiju kola Barseloneta je potopila Brešu i ostala jedini neporaženi tim u Grupi B. Jadran iz Herceg Novog nije ponovio izdanje protiv Hanovera, a Ferencvaroš je protiv nemačkog predstavnika naplatio sve jučerašnje promašaje.

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog poraženi su u trećoj utakmici turnira u Budimpešti od Dinamo Tbilisija – 11:8. Novljani nisu uspeli da ponove nastup koji su prikazali protiv nemačkog Hanovera i sa prvog turnira, koji je odigran u „balonu“ u Budimpešti vraćaju se na primorje sa odnosom pobeda i poraza 1-2. Gruzini su razliku napravili u trećoj deonici. Tokom prvih osam minuta drugog poluvremena nisu dopustili Jadranu da im zatrese mrežu. U tom vremenskom intervalu postigli su tri gola, a prevagu na tasu tima iz prestonice Gruzije doneli su kapiten Marko Jelača (3/6) i Andrija Bitadze (3/3), bivši igrač Crvene zvezde. Jednom su precizni bili Boris Vapenski i Dušan Vasić. Kod Jadrana su odskočili od proseka Đuro Radović, strelac tri gola, i Konstantsin Averka, koji se dva puta upisao na semaforu.

Izabrane vesti

Iskalio je Ferencvaroš bes na Hanoveru. Teško je pao jučerašnji poraz domaćinu turnira od italijanske Breše, pa je slabašni Hanover osetio gnev Mađara – 19:6. Do poluvremena je sve bilo kristalno jasno. Isključivo se postavljalo pitanje kojom će se razlikom završiti susret, koji je podsećao na igru mačke i miša. Jedinica se na semaforu pored grba nemačkog predstavnika pojavila posle nešto više od 13 minuta igre, a led je probio Petar Muslim. Bio je to jedini pogodak Hrvata, a u poraženom timu listu strelaca predvodio je Filip Kubiš sa dva gola. Kod Fradija je najefikasniji bio Vendel Vigvari. Smestio je Vigvari četiri lopte iza leđa Kevina Geca, a gol manje postigli su Nikola Jakšić, koji je imao perfektan šuterski dan, i Deneš Varga.

Alberto Munariz Egana bio je igrač koji je napravio razliku u duelu Barselonete i Breše. Španski super star granatirao je gol Breše, pokazao je po ko zna koji put da ima razoran šut i povukao je kad je bilo najpotrebnije. Barseloneta je u derbiju kola slavila protiv Breše rezultatom 8:6, a španski tim je razliku napravio krajem druge i početkom treće četvrtine. Nije Breša imala odgovor na Munariza, strelca četiri gola, i na izuzetno agresivnu odbranu Španaca. Uspevala je Barseloneta skoro u svakom napadu da otera daleko od gola Brešu i natera protivničke igrače da uzimaju jako teške šuteve. Uz Munariza najzaslužniji za trijumf bili su golman Danijel Lopez Pinedo – zaustavio je 11 od 17 šuteva – i Alvaro Granados, strelac dva gola. Milan Aleksić, Malarah Guelj i Felipe Perone nisu uspeli da zatresu mrežu rivala. Kod Breše su najefikasniji bili Angelos Vlahopulos (2/4) i Đakomo Kanela (2/9). Maro Joković i Dimitrios Nikolaidis postigli su gol manje, a Đorđe Lazić se nije upisao u listu strelaca. Breša je užasno koristila igrača više (2/11), dok je Barseloneta upravo iz tih situacija dala polovinu golova (4/6).

PIŠE: Stefan TANASIĆ


tagovi

Nikola JakšićMilan AleksićVK BrešaVK BarselonetaLiga šampiona u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara