Sanja Đurđević i Karina Denisova (©MN Press)
Sanja Đurđević i Karina Denisova (©MN Press)

Liga šampiona se vratila u Beograd, ali Zvezda opet lak zalogaj

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.12.22. | 20:22

Odbojkašice crveno-belih nemoćne protiv Novare - 17:25, 20:25, 25:27

Motiv je bio tu, upornost takođe, tribine SC "Voždovac" na Banjici solidno popuenjene, ali kvalitet je ponovo na strani rivala. Posle Vakifbanka i Novara je uzela meru Crvenoj zvezdi u Ligi šampiona - 0:3 (17:25, 20:25, 25:27).

Vratilo se elitno takmičenje u Beograd posle devet godina, međutim, neće se dugo zadržati u srpskoj prestonici. Moraće da prođe još neko vreme kako bi odbojkašice crveno-belih postale konkurentne najboljim evropskim ekipama. Neophodno je iskustvo, a ono se stiče kontinuitetom igranja sa rivalima kao što su turski i italijanski tim. Naučeno iz tih mečeva Ratko Pavličević i njegove igračice probaće da iskoriste 12. januara u okršaju sa nemačkim Potsdamom.

Izabrane vesti

Imaće dovoljno vremena u Crvenoj zvezdi da se pripreme za taj meč, ali prvo ih čeka derbi sa Partizanom na domaćoj sceni, 24. decembra, pa tek onda pauza.

Igra iz trećeg seta večerašnjeg duela pokazala je da crveno-bele odbojkašice imaju potencijal. Iako su gošće iz Italije konstantno bile u prednosti, uspele su Pavličevićeve igračice da finiš seta učine dramatičnim. Prvo su prišle na dva poena zaostatka, 19:21, a potom i izjednačile na 23:23, pa se poenom Tare Taubner izborile za "set na razliku". Blok-aut na smeč Ane Živojinović spasio je još jednu meč loptu, ipak, treću, nisu uspele da odbrane.

Najfikasnija u crveno-belom timu bila je pomenuta Tara Taubner sa 18 poena, dok je Ana Živojinović osvojila 12. Simona Mateska se izborila za šest poena, Aleksandra Ćirković za pet, Božica Marković za četiri, a Katarina Čanak za tri.

Novaru je predvodila Ebrar Karakurt sa čak 25 poena, a slede Mekenzi Adams i Kenija Karkakes sa po 10, Sara Bonifaćio sa pet, Katerina Kjara Boseti sa četiri, Gaja Đovanini, Đulija Ituma, Lusija Varela Gomez i Kristina Ćirićela sa po dva i Ilarija Batistoni koja je osvojila jedan poen.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE - DRUGO KOLO

Grupa C

utorak

Crvena zvezda - Novara 0:3

sreda

19.30: (7.70) Potsdam (1.05) Vakifbank



tagovi

ŽOK Crvena zvezdaLiga šampiona za odbojkašiceŽOK Novara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara