Stefan Dodić (©Starsport)
Stefan Dodić (©Starsport)

Loše vesti iz tabora Orlića: Najverovatnije bez Dodića na Svetskom prvenstvu

Vreme čitanja: 4min | ned. 04.06.23. | 20:00

„Hronična Stefanova povreda kolena je takva da su u ovom momentu šanse za njegovo učešće na planetarnom šampionatu za juniore minimalne“, rekao je selektor naših nada Đorđe Teodorović

Juniori Srbije imaju velike nade na Svetskom prvenstvu posle bronze prošlog leta na šampionatu Starog kontinenta u Portugaliji. Međutim, veliki peh je zadesio Orliće – povreda MVP proteklog Evropskog prvenstva Stefana Dodića.

Novi rukometaš Celje, prošle sezone uzdanica Zagreba, koji je već okusio čari igranja u najboljoj selekciji kod Tonija Đerone, ima povredu kolena i verovatno ga neće biti u timu ovog meseca.

Izabrane vesti

Hronična povreda kolena Stefana Dodića je takva da su u ovom momentu šanse za njegovo učešće na planetarnom šampionatu za juniore minimalne. Međutim, Stefan oseća izraženu pripadnost ovoj selekciji i učiniće sve kako bi i on bio deo naše takmičarske ekspedicije koja će put Atine krenuti 19. juna. Vremena je malo, ali će svi koji su uključeni u Stefanov oporavak, dati sve od sebe kako bi ljubitelji rukometa mogli da uživaju u njegovom nastupu“, rekao je slelektor našeih nada Đorđe Teodorović za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Muška juniorska reprezentacija ulazi u pretposlednju fazu priprema pred put u Grčku na Svetsko prvenstvo za igrače do 21 godine. Kao i u prethodnoj fazi, baza će biti u rukometnog gradu, Šapcu, koji je po svemo do sada urađenom, prijao selekciji Đorđa Teodorovića.

Prva faza okupljanja juniora je razgalila srca svima koji su u njoj učestvovali. Momci i stručni štab su se toliko zaželeli zajedništva i rada u reprezentaciji da je to bilo primetno u svakom pokretu, razgovoru i na samom treningu. Uz ovakvu atmosferu u timu, zaista je pravo uživanje baviti se uigravanjem za najveću rukometnu smotru u ovoj konkurenciji”, započinje selektor ”Orlića”.

Uprkos tome što je iza većine momaka teška rukometna godina, urađeno je i postignuto više od planiranog.

Posle napornih sezona u svojim klubovima, impozantan je pristup igrača i ljubav koju pokazuju prema obavezama u dresu sa nacionalnim grbom. Profesionalnost i rodoljublje su obeležili naše prvo okupljanje u Šapcu. Veliko hvala svima što na taj način doživljavaju nacionalni tim“.

Povrede remete planove. Nije samo povređen MVP juniorskog EP.

U drugoj fazi će spisak biti skraćen na 19 imena i nadamo se kontinuitetu u kvalitetnom pristupu i radu. Nažalost, nemoguće je da sve prođe bez izazova koji se usputno pojavljuju. Povreda Brane Mirkovića je ipak takvog obima da neće moći da se zaleči za Svetsko prvenstvo. Momak pred kojim je sigurno svetla budućnost, svojim kvalitetom, pristupom i pripadnošću nacionalnom timu, ulazio je apsolutno u najuži izbor kandidata za takmičenje u Grčkoj i Nemačkoj, i mi mu od sveg srca želimo brz oporavak i što uspešniji povratak na teren".

U ovoj fazi priprema selektor ne može da računa i na igrač Vojvodine i Dinama iz Pančeva koji 8. i 11. juna igraju finale Kupa Srbije.

Dodatne probleme u drugoj fazi priprema nam zadaje kalendar takmičenja. Tri važna ”šrafa” u ovoj selekciji, Luka Rogan i Simo Šijan iz Vojvodine, kao i Veljko Čabrilo iz Dinama, učesnici su nacionalnog finala Kupa. Dve finalne utakmice u ovom takmicenju če biti odigrane 8. i 11.juna. Ipak, nemamo nikakvu sumnju da ćemo i u drugoj fazi priprema za SP, od 5. do 10. juna, uraditi sve što je u našoj moći da državni tim pripremimo najkvalitetnije moguće. Dve test utakmice sa Slovenijom, 9. i 10. juna, biće jasan indikator gde se trenutno nalazimo i na čemu treba da poradimo u poslednjoj fazi priprema od 13. do 18.juna. U tih pet poslednjih dana pred put u Grčku, reprezentacija će, nadam se, prvi put biti kompletna i spremna za završno uigravanje. Bez dileme, uz sve izazove i poteškoće, pozitivni smo i sa velikom motivacijom krećemo u sledeću fazu priprema”, zaključio je Teodorović.

U odnosu na prošlu godinu, kada je bio povređen, tu je kapiren Partizana Nikola Zečević koji je dobrim igrama ove sezone u crno-belom dresu izborio i debi u najjačoj selekciji. Perjanica tima je i Miloš Kos koji se oporavio od povrede leđa i biće Teodorovićev adut kao i prošle godine u Portugaliji.

Na spisku su:

Golmani: Marko Merdović (Šamot), Luka Krivokapić (Pik Seged) i Savo Zekić (Vrbas)

Krila: Uroš Simić (Crvena zvezda), Dušan Šmigić (Crvena zvezda), Mateja Dodić (Metaloplastika), Milija Papović (Metaloplastika)

Pivotmeni: Igor Milovanović (PSŽ), Branko Predović (Gorenje)

Bekovi: Nikola Zečević (Partizan), Miloš Kos (Zagreb), Vojin Čabrilo (Crvenka), Nikola Kovačević (Jugović), Simo Šijan (Vojvodina), Veljko Čabrilo (Dinamo Pančevo), Vukašin Antonijević (Celje), Uroš Mitrovi (Bregenc), Boško Stanisavljević (Radnički Kragujevac)



tagovi

muška juniorska rukometna reprezentacija SrbijerssStefan DodićĐorđe Teodorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara