Lovre Miloš (©MN Press)
Lovre Miloš (©MN Press)

Lovre Miloš poveo Partizan ka Ligi šampiona! Crno-beli okrenuli Radnički, na Banjici mogu da završe posao

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.05.23. | 21:46

Kragujevčanima neophodan brejk da bi ostali u igri…

Letos je ostao bez gotovo celog tima, sada grabi ka Ligi šampiona!

Džinovski korak napravio je Partizan ka izlasku u kvalifikacije za eitno takmičenje, pokorio je Kragujevac i došao u priliku da na “Banjci” stavi tačku na ovosezonsku priču. Radnički nije uspeo da odbrani domaći teren, za razliku od polufinalne serije, poklekao je na prvom koraku u borbi za treće mesto, a tas je na crno-belu stranu prevagnuo zahvaljući Lovru Milošu – 10:8.

Izabrane vesti

U beogradskom hramu vaterpola iduće srede biće kao u košnici. Ništa manje vatrena atmosfera nije bila ni u Kragujevcu, no to nimalo nije uticalo na tim Miloša Korolije. Sedmostruki Evropski prvak bio je hladnokrvan u završnici, nije klonuo ni kada je Radnički u odlučujućoj deonici imao dva gola prednosti. Svezao je četiri gola i saterao ekipu Uroša Stevanovića uza zid.

Petar Smiljević je zapečatio sudbinu kragujevačkog kluba u prvoj utakmici i približio crno-bele trećoj poziciji i glavnoj premiji – kvalifikacijama za Ligu šampiona, a nekadašnji hrvatski reprezentativac bio je lokomotiva Parnog valjka. Lovre Miloš je po odlasku najiskusnijih dobio mentorsku ulogu, često je bio i kapiten, i očigledno da mu i te kako prija boravak u beogradskom klubu.

Mnoštvo kvalitetnih utakmica odigrao je u tekućoj sezoni, rešio je jedan večiti derbi, a u Kragujevcu je bio čovek odluke. Ispalio je četiri precizna hica u mrežu Kragujevčana, bio daleko najefikasniji igrač na meču – niko preko dva gola – a pogađao je u prelomnim trenucima. Anulirao je u finišu prednost domaćina, doneo preokret crno-belima i “prepustio” podijum Petru Smiljeviću, najboljem strelcu kluba, da dokusuri rivala.

Radnički je nastavio da tone, nije uspeo da izađe iz rezultatske krize i konsoliduje se. Igrao je bez hrvatskog centra Josipa Vrlića, kome je slomljena vilica, te beka Luke Pljevančića. Povremeni srpski reprezentativac se vratio za polufinalnu “majstoricu” sa Crvenom zvezdom, igrao je sa zaštitnom maskom – doživeo prelom nosa – ali ga u prvoj utakmici za treće mesto nije bilo u sastavu.

Nikola Kojić, nekadašnji prvotimac Partizana, i Nemanja Stanojević odskočili su u kragujecačkom timu sa dva gola, koliko je kod crno-belih dao i supertalentovani Luka Gladović, ali domaćin nije imao raspoloženog pojedinca kao što je bio Lovre Miloš. I tu je napravljena prevaga u korist sedmostrukog evropskog prvaka.

RADNIČKI – PARTIZAN 8:10

(2:2, 1:2, 3:1, 2:5)

Kragujevac

Bazen: SDP Radnički

Sudije: Beljin i Stanojević

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 2, Janković 1, Ćuk 1, Gavrilović, Ukropina 1, Antić, Panić, Drašković 1, Lukić, Poznanović, Todorovski, Kojić 2. Trener: Stevanović.

PARTIZAN: Kostrov, Jakšić 1, Miloš 4, Mušikić, Gak, Gladović 2, Trtović, Dimitrijević 1, Božović, Smiljević 1, Giga 1, Paparić, Milošević, V. Bodiroga. Trener: Korolija.

SUPERLIGA SRBIJE - MEČ ZA TREĆE MESTO (PRVA UTAKMICA)

Utorak

Radnički - Partizan 8:10

SUPERLIGA SRBIJE - FINALE (PRVA UTAKMICA)

Sreda

20.00: Novi Beograd - Crvena zvezda


tagovi

vaterpolo SrbijaSuperliga Srbije u vaterpoluMiloš KorolijaUroš StevanovićVK PartizanVK RadničkiLovre MilošPetar SmiljevićLuka GladovićNikola KojićNemanja Stanojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara