Odbojkaši Srbije (©FIVB)
Odbojkaši Srbije (©FIVB)

Luburić: Nismo na nivou svetskih ekipa! Sve može da se popravi, samo svako treba da krene od sebe

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 14:12

"Nema šta, na kraju ipak kvalitet ispliva. Kako smo počeli, tako smo i završili", rekao je iskusni korektor

Odbojkašima nije bilo lako da bilo šta pametno kažu posle četvrtog poraza u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Tačku su stavili na kraju utakmice sa Slovenijom, sutra se vraćaju u Beograd, pa će onda biti vremena za bolju analizu...

Vruće glave su pokušali da prenesu prve i sveže utiske po završetku turniru u Tokiju.

Izabrane vesti

"Nema šta, na kraju ipak kvalitet ispliva. On je taj koji određuje pobednika. Kako smo počeli, tako smo i završili. Očigledno je da mi nismo još na nivou svetskih ekipa, gde bismo parirali i borili se za neko od odličja na svetskim takmičenjima - nego nam ostaje da radimo još i pronađemo ono što nam fali - glavne nedostatke u igri", rekao je Dražen Luburić.

Veruje iskusni korektor da će u budućnosti biti bolje.

"Sve može da se popravi svakako... Samo svako treba da krene od sebe i sam nađe svoje nedostatke. Da vidi na čemu može da radi naredne sezone u klubu, da ostavi jedan deo vremena i pored klupskih obaveza, da glavom bude već u sledećoj reprezentativnoj sezoni - da bismo kada se okupimo naredne godine već bili delom spremni za sve što nas čeka - prvo u Ligi nacija, a posle daj Bože i na Olimpijskim igrama", naglasio je Luburić na kraju izlaganja za sajt OSS.

Zbog neispunjenog cilja i slabih partija razočaran je i Marko Ivović.

"Teško je bilo šta i reći... Žal, bes, svega ima", kaže Ivović. "Očigledno da nismo uspeli da saniramo sve probleme, povrede koje smo imali u pripremnom periodu i pred EP. Nismo mogli da dođemo do forme i igre koju smo imali u Ligi nacija ove godine. Izgovore možemo da tražimo ili ne - ali to je surova realnost. Pokazatelj je upravo kako smo izgledali na terenu, gde nismo mogli da imamo kontinuitet igre, nismo pokazali svoju igru ni na trenutke. Toliko za ove kvalifikacije".

Odbojkašima ostaje da čekaju narednu godinu i poslednju priliku za olimpijsku vizu.

"Šanse uvek postoje. Ovog momenta je tu nada, čekamo naredno leto. Ali, trenutno emocije vladaju, teško je pričati o narednih šest, sedam meseci. Ja ipak verujem da ćemo se plasirati i da ćemo pokazati mnogo bolju igru uopšte sledeće godine nego ove. Svim saigračima i drugima želim uspešnu i zdravu sezonu pre svega. Ove dve godine su izuzetno naporne, nismo imali deset dana slobodnih za dve godine. Iskreno se nadam da ćemo uspeti da izdržimo, prebrodimo i budemo spremni za sledeću godinu", zaključio je Ivović.

Utiske posle poslednjeg meča izneo je i dizač Vuk Todorović.

"Završili smo ovaj turnir, ne baš slavno po nas. Nismo u ovom trenutku uspeli da se borimo sa ovako jakim protivnicima kao što su Amerika, Japan i Slovenija. Ostaje žal, moramo da gledamo dalje, da tražimo sve bodove... Sledeće godine u Ligi nacija treba da igramo maksimalno svaku utakmicu i da preko rang liste obezbedimo poslednje mesto na Olimpijskim igrama", podvukao je Todorović.



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija Srbijemuška odbojkaška reprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara