Mikel Hansen (©Reuters)
Mikel Hansen (©Reuters)

Ludilo Saudijaca prenelo se i na rukomet: Hansenu ponuđeno 6.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.23. | 21:50

Iskusni Danac, iako nije igrao prethodnih šest meseci zbog depresije, pred ugovorom života i ubedljivo najvećim u istoriji rukometa

Nije samo fudbal u pitanju. Izgleda da su se u Saudijskoj Arabiji zainteresovali i za druge sportove i spremni su da ulože takođe ogromne sume novca kako bi svoja takmičenja podigli na viši nivo. U ovom slučaju govorimo konkretno o rukometu...

Pre nekoliko dana mogli ste da čitate da je Al Saf doveo Portugalca Andrea Gomesa iz nemačkog Melsungena za godišnju platu od 600.000 evra, koja bi uz bonuse mogla da naraste na 900.000. Izgleda da je to bilo samo zagrevanje i uvod u ono što sledi.

Izabrane vesti

Pomenuta plata za igrača koji nije među kremom svetskog rukometa zvuči gotovo neverovatno. Poređenja radi, dosad je samo Mikel Hansen uspeo da prebaci godišnju zaradu na sedmocifreni iznos, pošto je u Pari Sen Žermenu primao 1.500.000 po sezoni. Ipak, Hansen se u međuvremenu vratio u Dansku i obukao dres Olborga za manje para. Ni on nije uspeo da pomogne Parižanima da na krilima katarskih miliona stignu do evropske krune, ali to je sada druga tema.

Imajući u vidu vest koju donosi novinar iz Tunisa specijalizovan za rukomet, Ramzi ben Taher, postaje jasnije otkud Gomesu tako visoka plata. Naime, pomenuti novinar piše da 35-godišnji Hansen ima na stolu ponudu iz Saudijske Arabije vrednu astronomskih 6.000.000 evra! Ništa u poređenju sa fudbalerima, ali rukomet se još nije susreo sa takvom platom za nekog igrača. Reč je o iznosu većem od godišnjih budžeta većine klubova. Pa i onih koji se bore za međunarodne trofeje.

Posebno je začujuće što Hansen drugi deo prošle sezone nije igrao za Olborg zbog problema sa stresom i depresijom. Očigledno da Saudijcima to i nije toliko bitno. Treba im reklama i ime koje će, poput Kristijana Ronalda, doprineti da mnogi drugi krenu njegovim putem.


tagovi

Mikel HansenSaudijska Arabijarukomet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara