(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Mađarska fešta u Beogradu: Fradi nošen hukom navijača dobio triler i izbacio Dubrovčane

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.06.22. | 21:48

Jug zaustavljen u četvrtfinalu, presudio mu Silard Janšik - 14:13

Poznati su svi polufinalisti Lige šampiona! Breši, Novom Beogradu i aktuelnom šampionu Pro Reku pridružio se i Ferencvaroš. Mađarski prvak je bombom Silarda Janšika srušio dubrovački Jug - 14:13 (6:4, 3:4, 1:3, 4:2). 

Dubrovčani su bacili na konopce Fradi, čekao se samo završni udarac i izostao je. Vratio se Jug iz mrtvih, nadoknadio tri gola zaostatka i prokockao dva u završnici. A, posle silovitog udarca Silarda Janšika i vezanih kvalitetnih odbrana, krenula je zelena histerija na tribinama "11. aprila". Navijači Ferencvaroša znali su da proslave prolaz svog tima u polufinale. 

Izabrane vesti

Finalni turnir nije ni počeo, a dubrovački Jug bio je u podređenom položaju. Sa spiska putnika za srpsku prestonicu otpao je iskusni bek Hrvoje Benić, pa je već kratka rotacija hrvatskog velikana dodatno skraćena. Vjekoslav Kobešćak bio je primoran da pravi rokade i improvizuje, a Ferencvaroš da se suoči sa ulogom osetnijeg favorita, nego što bi to bio da je Jug u kompletnom sastavu. 

Gubitak hrvatskog reprezentativca nije demoralisao Jug, pokazao je četvorostruki prvak Evrope zube Ferencvarošu, koji je imeo ogroman vetar u leđa. Fanatični Fradijevi navijači sjatili su se u Beograd i Jug je igrao i protiv “faktora tribine”. Dali su navijači “vetar u leđa” timu Žolta Varge, vršili su pritisak na sudije kod svake iole sporne odluke i u prvoj četvrtini zaledili vaterpoliste Juga. 

U vatrenoj atmosferi, nalik na stadionu ili hali, isprva se Loren Fatović, Maro Joković i saigrači nisu snašli. Prvenstveno nisu igrali adekvatnu odbranu na mađarskom reprezentativcu Martonu Vamošu, koji je brzopotezno svezao tri gola. A, toliki je bio i minus na semaforu. Povlačio je Vamoš konce, bio je sigurna opcija u napadu, ali Dubrovčani nisu mogli da napuste bazen bez adekvatnog odgovora. Ili, makar, pokušaja... 

(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Grčki tandem Stilijanos Argiropulos - Konstantinos Kakaris povukao je ekipu iz minus faze, kasnije im se priključio i Aleksandros Papanastasiju, a Jug je počeo da veruje u povratak iz mrtvih kada je kapiten Loren Fatović ispalio dve neuhvatljive strele za Somu Vogela. U nedostatku Hrvoja benića stigla je potvrda koliko je Marko Žuvela napredovao. Momak koji je sa 14 godina debitovao za Jug, postao je treneru Vjekoslavu Kobešćaku rešenje za sve probleme. Igrao je šta god je bilo potrebno, podjednako dobro snalazio se i kao bek, i kao centar. 

Ušla je voda Ferencvarošu u uši iako je ruski vaterpolista Danil Merkulov olabavio ruku, a Nemanja Ubović dao doprinos na liniji od dva metra. Žuvela je sa dva gola približio Dubrovčane egalu, a Papanastasiju u potpunosti neutralisao prednost Mađara. A, onda - Maro Joković. Za prvo vođstvo Juga. Imali su Dubrovčani i dva gola prednosti i sve su prokockali. Bombu Silarda Janšika dugo će pamtiti...

FERENCVAROŠ - JUG 14:13

/6:4, 3:4, 1:3, 4:2/

Beograd

Bazen: 11. april

Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Dervio (Francuska)

FERENCVAROŠ: Šakonni, Molnar, Pol 1, Merkulov 3, Vamoš 3, Ubović 1, Fekete, Vigvari, Nemet, Varga 3, Janšik 2, Damonte 1, Vogel.

JUG: Popadić, Vukojević 1, Fatović 2, Burđelez, Joković 1, Papanastasiju 2, Tomasović, Argiropulos 3, Kržić, Kakaris 1, Zvono, Žuvela 3, Jurišić.

F8 LIGE ŠAMPIONA - ČETVRTFINALE:

Četvrtak

Breša - Hanover 12:5

Pro Reko - Barseloneta 11:10

Marselj - Novi Beograd 10:16

Ferencvaroš - Jug 14:13


tagovi

VK JugVK FerencvarošLiga šampiona u vaterpoluVjekoslav KobešćakMaro JokovićLoren Fatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara