Davide Macanti (©FIVB)
Davide Macanti (©FIVB)

Macanti okuplja tim pred EP: Egonu se vraća, nema De Đenaro i Kirikele

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.07.23. | 11:49

Italijanke 24. jula započinju pripreme za takmičenje na kome će braniti zlatnu medalju

Prošle godine su osvojile Ligu nacija, sada su ispale u četvrtfinalu. Prethodno Evropsko prvenstvo završile su sa zlatnim medaljama oko vrata, a sada se nadaju da će ponoviti takav uspeh. Ali, čeka ih težak put do podijuma.

Odbojkašice Italije će pripreme za kontinentalni šampionat krenuti 24. jula, kada će se selektoru Davideu Macantiju javiti 15 igračica. Pozvano je ukupno 18, ali će tri reprezentativke dobiti malo duži odmor - Mirjam Sila, Ana Danezi i Beatris Parokijale će se pridružiti timu 27. jula.

Izabrane vesti

Ono što je vredno pomenuti jeste da se u ekipu po ranijem dogovoru vraća Paola Egonu, kao i da nema iskusnog libera Monike De Đenaro i srednjeg blokera Kristine Kirikele.

Snažna korektorka je odlučila ponovo da obuče dres nacionalnog tima, iako je prošle godine zbog ružnih komentara koje je dobijala razmišljala da zauvek napusti reprezentaciju.

Monika De Đenero i Kristina Kirikela su godinama bile nosioci Italije, važne karike na putu ka mnogim uspesima, pa je njihov izostanak podigao veliku buru u javnosti. Navijačima se uopšte nije svidelo što je Macanti doneo odluku da ih ne pozove. Zajedno imaju preko 580 nastupa u reprezentaciji, tu su bile skoro deset godina - tako da je selektor pre objavljivanja odluke sigurno bio svestan velikog rizika.

Na Macantijevom spisku se nalaze dizači Frančeska Brosio, Đulija Đenari i Alesija Oro, korektori Paola Egonu i Silvija Nvakalor, srednji blokeri Alesija Macaro, Ana Danezi, Sara Far, Marina Lubijan i Federika Skvarcini, primači servisa Katarina Boseti, Mirjam Sila, Lovet Omoruji, Frančeska Vilani, Alis Degradi, Elena Pjetrini, libera Eleonora Fersino i Beatris Parokijale.

Italija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi B zajedno sa Bosnom i Hercegovinom, Bugarskom, Rumunijom, Hrvatskom i Švajcarskom.


tagovi

Monika De ĐenaroPaola EgonuŽenska odbojkaška reprezentacija ItalijeEvropsko prvenstvo za odbojkašice 2023.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara