(©CEV)
(©CEV)

Macanti zvanično napustio klupu Italije, čeka se naslednik

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.10.23. | 13:38

Italijanski stručnjak se oprostio od selektorske pozicije

Bilo je samo pitanje dana kada će zvanično Italijanska odbojkaška federacija objaviti da Davide Macanti više nije selektor ženske reprezentacije.

Danas je na zvaničnom sajtu potvrđen rastanak, a moraće još da se sačeka do trenutka kada će biti poznat naslednik.

Izabrane vesti

Odbojkašice su ovog leta zauzele šestu poziciju u Ligi nacija, ostale su bez medalje na Evropskom prvenstvu - završile su takmičenje na četvrtom mestu, a za kraj nisu uspele da poprave utisak i uzmu olimpijsku vizu.

Ovakvo leto nije zadovoljilo federaciju kakva je italijanska, a ceh je morao da plati selektor, koji je imao neke nelogične poteze - koji su sigurno uticali na rezultat...

U prvoj postavi nije bilo mesta za najveću zvezdu Paolu Egonu, a van tima su odlukom trenera ostale Monika De Đenaro, Kristina Kirikela...

Sa njima bi možda sve bilo drugačije... Ali, ispravke više nema. Macanti je završio svoju misiju.

"Bio je to dug put - ne govorim samo o poslednjih sedam sezona, već o 16 godina koliko sam bio deo reprezentacije. Od daleke 2006. sam sazreo kao ličnost i kao trener - bogat sam zbog uspomena i iskustva, koje ću nositi sa sobom u nastavku karijere. Putovanje je bilo složeno i lepo - padali smo i ustajali nekoliko puta, kao što se to obično dešava u sportu i u životu. Imao sam veliku privilegiju jer sam dugo nosio ovo odelo. Hvala svima od srca", rekao je između ostalog na rastanku Davide Macanti.

Kao glavna prva opcija za njegovog naslednika pominje se Hulio Velasko. Želja Italijana bio je i srpski trener Zoran Terzić, ali je on odbio ponudu i odlučio da ostane u Rusiji.

Macanti završava ovu epizodu kao trener sa najboljim procentom pobeda na klupi Italije. Marko Bonita je vodio tim na 340 utakmica, Masimo Barbolini na 225 mečeva, a Macanti na 205. Davide je ostvario 152 trijumfa i 53 poraza - što bi značilo da je imao 74 odsto uspešnosti.


tagovi

Ženska odbojkaška reprezentacija ItalijeDavide Macanti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara