Dušan Mandić (©MN Press)
Dušan Mandić (©MN Press)

Mandić podsetio Špance kakav top ima u levoj ruci, Granados i Rašović ih dotukli

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.02.23. | 20:51

Novi Beograd drugi put u deset dana nadigrao Sabadelj - 16:11

Ponekad nije potrebno da demonstrirate silu i izbušite mrežu protivnika, već je dovoljno da ga zastrašite i promenite mu koncepciju. Uradio je to Dušan Mandić, pomerio je odbranu Sabadelja i podsetio Špance kakav top ima u levoj ruci. 

Raspalio je sa distance, pocepao mrežu gola koji je branio španski reprezentativac Eduardo Lorio i od toga trena kompletna odbrana Sabadelja obraćala je više pažnju na nezgodnu stranu i Kotoranina, nego što je to činila do tada. Stvorio je saigračima više prostora, imali su španski igrači u podsvesti da vi i minimalan trenutak nepažnje mogao da ih košta skupo i da dođe do ponavljanja neželjenog scenarija. Mat je stigao sa kontra boka - 16:11 (4:2, 4:5, 5:2, 3:2).

Izabrane vesti

Sabadelj je za takmičenje kakvo je Kup Evrope protekle sezone bio pojam. U Ligi šampiona je, ipak, prosečna ekipa. Nije za velike domete, ima previše rupa i kratku rotaciju, ali je i te kako sposoban, uprkos svim nedostacima, da namuči pretendente na evropski tron. Uverio se u to i srpski prvak. 

Živko Gocić se vratio na klupu - propustio meč sa valjevskim Valisom zbog bolesti - zdravstveni bilten bio je mnogo bolji - i dalje se nije oporavio Nikola Jakšić, uz njega su na tribinama bili Vasilije Martinović i Nika Šušiašvili, kao i Marko Radulović koji će od iduće sezone steći pravo nastupa - ali su se na Novom Beogradu i na startu drugog kruga Lige šampiona videli “ožiljci”. Rane nisu zacelile, povremeno se mučio da dođe do daha. Ipak, na površinu je isplivao individualni kvalitet.

Pobeđuje Novi Beograd u Ligi šampiona, ima ogromnu širinu i kada mu ne ide, nertko je na inspiraciju pojedinca u stanju da trijumfuje. Ali, imaće Živko Gocić na čemu da radi do završnice elitnog takmičenja, jer ekipa nije homogena i konstantno prolazi kroz uspone i padove. A, na finalnom turniru njima nema mesta. 

Miroslav Perković (©MN Press)Miroslav Perković (©MN Press)

Retko kada novobeogradski klub odigra smireno od početka do kraja, ponovo je imao probleme u odbrani i dopustio je najgorem napadu u Ligi šampiona da se razmaše i blago ga ugrozi. Ni Žoao Pedro Fernandes, ni Radoslav Filipović nisu bili raspoloženi, nije bilo serija kojima bi podizali ekipu i ubijali moral protivniku. Primoran je bio Novi Beograd da ponudi više u napadu. 

I jeste. Atipično se Dušan Mandić našao u kontri - i sam je govorio da mu plivanje pričinjava minimalno zadovoljstvo i da ne voli da igra bez lopte - i izlomio Eduarda Lorija, podsetio je Alvaro Granados ekipu Sabadelja šta joj je radio dok je nosio kapicu Barselonete, a Strahinja Rašović posle dužeg vremena odisao samopouzdanjem u završnici. Imao je i Angelos Vlahopulos minijature, golom na isteku trećeg perioda slomio je Špance.

Nije uspeo Sabadelj da zakuva, niti zaista ozbiljno da ugrozi Novi Beograd. Ekipa Živka Gocića dodala je gas u finišu meča, ali je vicešampionu Evrope otvorio oči. Pojedine propuste u odbrani novobeogradski klub teško otklanja, opet je primio dvocifren broj golova, što je pokazatelj da u odbrani i dalje mnogo toga ne štima. Pritom, Sabadelj nema klasne šutere, a i Bernat Sanauha nije bio raspoložen kako ume. 

Pobede upisuje, ali štošta Novi Beograd ima da ispravi kako bi spreman dočekao bitku za trofej Lige šampiona.

LIGA ŠAMPIONA – 8. KOLO:

GRUPA B

Petak

Ferencvaroš - OSC Budimpešta 12:11

Jug Dubrovnik - Špandau 11:13

Novi Beograd - Sabadelj 16:11

Breša - Marselj 15:13

GRUPA A

Subota

13.00: Barseloneta – Jadran Split

18.00: Vuljagmeni – Hanover

19.30: Pro Reko – Dinamo Tbilisi

20.30: Radnički – Olimpijakos



tagovi

Živko GocićVK SabadeljVK Novi BeogradLiga šampiona u vaterpoluDušan MandićAlvaro GranadosStrahinja Rašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara