Milica Nikolić (MN Press)
Milica Nikolić (MN Press)

Medalje se samo nižu: Osmu za Srbiju osvojila Milica Nikolić

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.06.22. | 19:17

Našoj džudiskinji na Mediteranskim igrama oko vrata zasijalo srebro

Još jedna dobra vest iz Alžira! Osmu medalju za Srbiju na Mediteranskim igrama osvojila je džudiskinja Milica Nikolić u kategoriji do 48 kilograma.

Srpska takmičarka je ostvarila tri pobede na putu ka srebrnom odličju u Alžiru. Ona je u prvom kolu takmičenja pobedila devojku iz Portugala Rakuel Nunjes Brito. Ovaj meč je dobila iponom.

Izabrane vesti

U polufinalu borila se protiv Špankinje Mireie Lapuerte Komas, takmičarke koja je u mlađim selekcijama osvojila nekoliko medalja na EP. I nju je uspela da savlada iponom.

U finalu je za protivnicu imala Francuskinju Melani Vieu. U izuzetno napetom meču u kojem nije bilo izrazito uspešnih akcija ni sa jedne ni sa druge strane, ušlo se u produžetak. Naša takmičarka je bila nadomak pobede, s obzirom na to da je Vieu imala već dve opomene od strane sudija, ali je Francuskinja ipak uspela da baci Milicu Nikolić i „zlatnim poenom“ je završila meč u svoju korist.

Srbija je do sada u Alžiru osvojila osam medalja - tri zlatne, dve srebrne i tri bronzane. Do najsjajnijeg odličja su došli Zorana Arunović i Damir Mikec u paru, kao i rvači Viktor Nemeš i Magomedgadži Nurasulov. Srebro je zasijalo oko vrata karatisti Vladimiru Brežančiću i džudiskinji Milici Nikolić, a bronze su uzele zajedno Sara Lončar i Marija Sudimac u badmintonu, kao i rvač Stevan Mićić i takmičar u boćanju Dejan Kovačević.


tagovi

Milica NikolićrvanjeMediteranske igre u Oranu 2022.Mediteranske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara