Komentari na vest

Melisa Vargas: Sa Kube sam otišla jer je Savez odlučivao i gde ću da igram, Srbija prva zvala, ali bila spora

S

Steva Mrak

pre 6 meseci

Vargasova mije htela da čeka zbog Brankice.To je problem bio i što jedna zemlja ima pravo samo na jednog igrača koji je promenio odbojkaško držaljanstvo, tako da bi Kubanka morala da čeka na povlačenje Brankice Mihajlović iz reprezentacije Srbije. Zato se odlučila za Tursku, za koju je mogla da zaigra 2023. godine.Za nas bi takođe zaigrala ove ili sledece u Parizu da je Brankica rekla zbogom 2020.
M

Ma da

pre 6 meseci

Mora ona jos puno da igra i osvaja da bi bila kao Tijana i Egonu a posebno kao Tijana. Tijana je najkompletniji igrac danasnjice, bolja od obe u bloku a i u odbrani sto uopste nije posao korektora. Tijana sa 26 godina ima ono sto retko ko ima, jedina je uz Reglu Tores koja je 2puta uzastopni svetski sampion i MVP, i jedina igracica koja je 2 puta uzastopno evropski sampion i MVP uz Ruskinju Tatjanu Koshelevu. Pritom ima 2 olimpijske medalje ove dve ni jednu, pritom je bila i najbolji korektor olimpijskih igra. Sa 17/18 godina je osvojila klubsko svetsko i bila MVP a u timu je tada igrala sa legendama zenske odbojke Larson, Adams, Thaisom, Majom pa i tom Koshelevoma a ipak je ona bila MVP. Vec tada se znalo da ce biti ovo sto jeste. Egonu je imala vise srece sa klubovim ima 3 lige sampiona sa 3 razlicita kluba, ali ono sto je realno imala bi ih i Tijana da je izabrala klubove kao Egonu (Novara, Imoco, Vakif)… daleko su one obe od Tijane, koja je bila 3 godine najbolji zenski igrac po izboru CEV-a, Vargas nijednom Egonu mozda jednom.
S

Steva Mrak

pre 6 meseci

Mi samo poredimo nesto.Sustina je da je trebala da igra za Srbiju.Terza je hteo i dobar potez povukao.Sa njom i Tijanom niko nam ne bi nista mogao.Izgubili smo i sami smo krivi.Brankici kao strancu se trebalo zahvaliti 2020 i uzeti Melisu.Igrala bi u Parizu za nas.Ovako....Imali smo je ali nismo znali da je sacuvamo.Pojacali smo Tursku mi i cao.
t

tata Boza

pre 6 meseci

Tijana je najbolja to nije sporno.Sve tri nabrojane su vrhunske.Gde nam je naslesdnica Tijane.Mi nemamo K od korektora da je zameni za 3,4.godine ili ne do bog zbog povrede.
F

Filipcrtica

pre 6 meseci

Nikakvi naturalizovani igraci nam ne trebaju
G

Gost322

pre 6 meseci

Trebalo joj je postaviti pitanje da li ima srpski pasos. Nije mi samo jasno kada se vec pise, zasto se sve ne napise. Cela odbojkaska javnost zna sta se sa njom i srpskim savezom dogadjalo. Da je bilo sporo, jeste. Ali ne samo to. Menadzeri, sporost, procenti
U

U prevodu

pre 6 meseci

U prevodu dali vise para, jer je dobro poznato koliko su joj platili da uzme drzavljanstvo, a i koliko su pre toga nudli Tijani koja je tada imala svega 14 godina. U Tursku je dosla tako sto ju je otkrio Zoran Terzic, da nije bilo njega ne bi bilo ni nje. Turci i Zoran su ispricali kad je dosla u Fener da nije znala nista, da ju je on naucio pravcima napada, blok i ostalo, pa cak i nesto malo engleskog koga jedva i da zna… posle toga Turci krecu da resetaju Terzica coveka koji je doneo titulu Feneru posle godina i godina terora Vakifbanka nad Fenerom, plus im je stvorio igracicu koja ce realno godinama da dominira. Savez Kube je unistio svoju odbojku svojim losim odlukama, kad vidis Melisu Leona i mnoge Kubance koji su postali Evropljani, shvatis sta je Kuba mogla da bude…
A

Aaaa

pre 6 meseci

Kako je to otkrio igraca kojeg je vec tada znao ceo odbojkaski svet?
O

OSS

pre 6 meseci

Hvala Bogu da smo bili spori! Nadam se da nikad vise nikom iz OSS-a nece ni pasti napamet da uopste i pokusaju da angazuju strankinju pored toliko nasih talentovanih devojaka. Ne treba nam nikakva Melisa ni Alisa.
k

kosarka radi

pre 6 meseci

Anderson u kosarci i verovatno Panter uskoro u najboljim timovima Srbije.
S

Steva Mrak

pre 6 meseci

Koš odluke za Ruse 2007 EP, postigao je naturalizovani Amerikanac Džon Robert Holden 2,3 sekunde pre kraja, i to pošto je odigrao sjajnu odbranu i "ukrao" loptu Pau Gasolu i doneo titulu.Isto je Amerikanac Španiji doneo titulu prosle godine na EP.Tako i Pejdž 2015 i Anderson kasnije 2020 na EP Srbijim
J

Jjj

pre 6 meseci

@Steva Mrak, ja koliko znam 2015.kad su devojke uzele EP u kosarci MVP bila Dabovicka a 2021. Sonja Vasic. Dabovicka koja je 2015. bila najbolja nasa kosarkasica i koja je ubijala kako je igrala, a Sonja Vasic 2021 nas vadila iz blata celo prvenstvo. One su naturalizovane samo kako je i Marina rekla jer je Srbija tanka na poziciji pleja, a one nama nikakve utakmice nisu resavale vec iskljucivo sestre Dabovic, Sonja Vasic i Jelena sada Brooks. A gospoda Turci bez Melise Vargas su niko i nista, jer nisu imali ko da im resava kad dodje voda u usi
V

Vazi

pre 6 meseci

@Steva Mrak, razlika izmedju nasih i Turske je ta sto je nama na tim evropskim u kosarci MVP bila Dabovicka i Vasic a ne Pejdz i Anderson, a njima pre Vargas niko nije bio MVP jer nikad nista nisu ni uzeli, a i kad su uzeli MVP nije Turkinja nego Kubanka. I to im je prvo zlato ikad u ekipnim sportovima a Srbija i te kako zlata ima, ne mozemo da se poredimo jer oni talenat nemaju.
S

Steva Mrak

pre 6 meseci

Srbiju su do druge titule prvaka Evrope, posle one osvojene 2015. godine, vodile Ivon Anderson sa 19 i Jelena Bruks sa 14 poena, dok je Sonja Vasić dodala 12. Pejdz je bila najbolja 2015 . Bez Ivon i Danijel ne bi bili prvaci.Nema veze ko je MVP sa tim.
D

Druze

pre 6 meseci

@Steva mrak, ti lupas kao otvoren prozor i ostajes ziv. 2015 Anderson nije ni igrala za Srbiju. 2015 kada je Srbija uzela evropsku titulu u finalu najvise poen je dala Ana Dabovic i imala je 25 poena, posle proglasena za MVP, dok je Pejdz imala svega 8. 2021. da nije bilo Sonje Vasic u jednom momentu ne bi videli zlata, to sto sve gledas kroz poene igracica je tvoja glupost jer se u sport razumes kao Marica u kriv. Druze samo ugasi interner i prestani da pises gluposti molim te jer toliko ne znas sta pises da to nije humano.
S

Steva Mrak

pre 6 meseci

Druze Lepo pise.Procitaj.Do druge titule su Srbiju vodile Ivon sa najvise poena pa Jelena pa Sonja.Ja nisam rekao ni da je bila MVP ni da je igrala Anderson 2015.Ne znam o cemu pricas i sta pisesm.Lepo sam napisao da mi bez nje ne bi bili prvaci po drugi put.Prvi put nam je Danijel 2015 donela kvalitet na poziciji na kojoj ga nismo imali.Sestre Dabovic su inace Crnogorke iz Herceg Novog ali ne.bitno.Nisu tema kao ni MVP.Tako da...Ponavljam ne bi bili prvaci 2015 bez Pejdz niti uzeli OI bronzu bez nje 2016 i ne bi bili prvaci bez Ivon drugi put.Branite nesto sto se odbraniti ne moze.Za Srbiju igraju Amerikanke koje su doprinele sa budemo prvaci , jedna 2015 druga kasnije.
D

Druze

pre 6 meseci

@Steva Mrak, jeste srpkinje iz Crne gore. Aj bre covece sta ti pricas. 2015 da nije bilo Dabovicke ne bi ni uzeli. Ne gledaj sve kroz poene. Ana Dabovic Milica Dabovic Sonja i Jelena Brooks pa i Tina Krajisnik su izmislile kosarku za Pejdz i Anderson. Evo imali smo Anderson ove godine vidim uzeli smo bas medalju dobili 40 razlike od Belgije, otisle Dabovicke Brooks i Vasic, raspali se. Kakva crna Pejdz i Anderson. Anderson igra sad u Feneru jedva skupi 10 poena
S

Steva Mrak

pre 6 meseci

Deuze sta ti pricas.Bila najefikasnija u finalu EP kada smo uzeli drugo zlato.Prosle godine bila u petorci evro lige jedina ako mozemo reci nasa.Jelena bila u drugoj petorci.Mi na SP 2022 ne bi otisli da je nije bilo.Evo protiv Australije kako je bilo u kvalifikacijama za odlazak decko....Druze... Pobedu naše selekcije režirala je fenomenalna Ivon Anderson, koja je ovaj meč završila sa 30 poena i šest skokova, a pratile su je Aleksandara Crvendakić sa 12 i Tina Krajišnik sa 11 poena. U cetvrtfinale SP nas odvela ona pobedom nad Francuskom.Bila na SP u idealnom timu prvenstva jedina nasa ,ako ti to nesto znaci.Ne bi je doveli da nije pravila razliku.Na OI do polufinala 2021 nas ona odvela...Ponavljam najvise koseva dala u finalu EP.Onda ako tako gledas ni Vargas nije najbitnija Turskoj sta ima veze sto ima najvise poena u finalu protiv nas.Ko ima najvise poena ili da najvise koseva taj je nebitan po tebi u timu.Svasta.
t

tata Boza

pre 6 meseci

Od 1992 do 2015 nismo imali medalju u zenskoj kosarci i nismo bili ni jednoj olimpijadi.2015 smo doveli Amerikanku.Rezultati su dosli.PEJDZ 2015 ZLATO EVROPSKO I 2016 BRONZA OLIMPIJADA BRAZIL Prestaje da igra i 2017 smo bili 11 na pevnstvu evrope a 2018 nismo otisli na svetsko.Anderson dolazi 2020 i donosi zlato na evropskom i plasman na drugu olimpijadu gde smo.bili 4 te 2021.Takodje plasman na drugo svetsko prvenstvo od 1992 i nas najbolji rezultat na svetskom ikada 5 mesto 2022.
S

Steva Mrak

pre 6 meseci

# Tata Boza Pa eto.Turska je igrala finala u odbojci EP pre 20 godina osvajala.medalje u ovom veku na EP.Doveli Melisu i uzeli zlato.Zenska kosarka u Srbiji nije imala medalju do 2015 do momenta kada nismo doveli Amerikanku.Kad je prestala eto 2017 mi bili 11 na EP a samo godinu posle ni na svetsko nismo otisli.Doveli drugu Amerikanku i ona kao najbolji strelac finala EP nam donela drugo zlato i plasman na SP.Kudimo Tursku a imamo to kod nas u kosarci.Samo nas nigde nije bilo dok nismo doveli strance a oni Turska su uzimali medalje samo nisu imali zlato.Sonja i Jelena sa 33 prestale a Ivon sa 32 igra za Srbiju.
t

tata Boza

pre 6 meseci

Sa Brankicom smo 2017 i 2019 bili prvi bez poraza na evropskom. Tijana Bošković je 2019 sa 23 poena bila najbolja , dok je Brankica Mihajlović imala jedan poen manje u finalu.2017 Tijana imala 29 poena u finalu.Brankica najvise posle nje.